Elementärt Mr Watson

Skrällar händer även på hög nivå. Galatasaray som hade tre raka förluster i gruppspelet i Champions League vann på hemmaplan mot Bonn som hade tre raka vinster. ”Det är inte alltid rätt lag som vinner” om domarna dömer rättvist.

Sexton lag återstår men än så länge är det bara Unicja Malaga som är i princip klara för kvartsfinal eftersom dom har vunnit alla fyra gruppmatcherna.

Grekiska Promitheas Patras överraskade med 79 – 78 mot Murcia som annars hade haft 4 – 0 och i princip varit klara för kvartsfinal.

Holon, Israel vann borta mot AEK Athen med 108 – 112 efter tre (3) OT inför tomma läktare. Trist med det som händer i Gaza vilket innebär att man spelar inför tomma läktare. Risken för attentat är för stort.

Vad har hänt med Södertälje var det någon som sa i morse. Dom blev överkörda av BC Luleå på sin hemmaplan.

Alla trodde väl att med den spanska guarden tillbaka liksom den nya guarden Lawson plus Gaddefors då skulle SBBK lyfta i tabellen men det blev tvärt om.

SBBK har spelat bra basket med 6-7 spelare under skadeperioden men nu när staben roterar in Mejas och Gaddefors på 15-20 minuter då gick det troll i spelet. Spelare som tidigare hade 30 minuter fick spela sporadiskt.

Klassiskt sätt att tappa lagets spel. Kanske kan BSKT iaf knäppa SBBK den 19 mars.

Umeå BSKT vs Uppsala blev som jag befarade en trist basketmatch iaf i 30 minuter.

Jag vet inte riktigt vad man hade för taktik när man ger en så medioker basketspelare som Drammeh utrymme att härja omkring lite som han ville och göra 23 poäng då är det inte bra.

Jag förstår varför Uppsala coachen lät honom spela 35 minuter. BSKT lät honom få flow och Nikolaidis såg flowet och lät honom spela.

Umeå BSKT´s bästa skytt heter Czerapowicz det vet alla, men han fick dribbla omkring i stället för att komma ur flerfaldiga screens och ta de skott som han är bra på.

I den här matchen fick Czerapowicz en mer defensiv roll än den han borde ha. Han borde skjuta fler skott. Nu blev det femton och flera av dem fick han försöka skapa själv. Då blir inte resultatet alltid det bästa.

Finke är BSKT´s bästa attackspelare om han får attackera rakt framifrån men det ser jag inget av. Han får attackera på baslinjen där han är ganska lätt att försvara.

Är jag den enda som ser vad han är bra på. Han är bra om han får komma i fart. Han är bra på pull up hoppskott men han är inte bra på fade away hoppskott.

Jag är inte helt negativ till Umeå BSKT´s prestation. Eriksson-Hansson, Botold, Lindqvist, Yemane, Lindblom gör det bra men det blir för lite speed och för mycket dribblande.

Varför tar spelare inte foul vid rätt tillfälle ? Får spelare inte lära sig sådant numera ? Nu blir det ofta två poäng och bonuskast. Foula innan motståndaren påbörjar skottrörelsen.

En spelare måste lära sig att fatta beslut om man skall dribbla, passa eller skjuta. Samma sak gäller i försvar. Klara jag av att försvara den här spelaren eller skall jag lita på hjälpen eller skall jag foula innan han gör poäng och får and one ?

Elementärt Mr Watson.

Minus 3 pinnar mot Uppsala är inte kasst men jag skulle vilja se mer rörlighet från spelarna och mer swingande av bollen. Det blir för lätt för Uppsala att spela försvar med så liten rörlighet.

När motståndarna sätter in sina schackdrag då blir BSKT stillastående och när man måste improvisera då blir det ofta fel beslut och svårt avslut.

Undrar om man fortfarande drömmer om en plats i kvarten med Jämtland borta på lördag, Köping borta den 14 mars, Södertälje hemma den 19 mars, Nässjö borta den 22 mars och avslutande Norrköping hemma den 26 mars.

Med lite eftertanke kommer man nog fram till att den här säsongen är över för Umeå BSKT och då kanske man vågar hitta på något riktigt radikalt när det gäller sättet att spela på. Kanske lite klassiskt tvåmanna eller tremanna spel eller lite en mot en och mycket zonpress – men nej så lär det inte bli.

Godmiddag