Är det kul att se på det ?

Nässjö vs Borås igår kväll var en galen tillställning, som började med att båda sprang som tokar lagen drog iväg fem trepoängare vardera innan man tog ett vettigt nära korgen avslut och det trots att båda lagen har riktigt bra nära korgen spelare. Det fanns ingen vettig variation i spelet.

Tycker du som gillar basket att det är kul att se på detta ?

Det tycker i alla fall inte jag. Matchen var en riktigt svag match som Borås vann men Nässjö hade lika väl kunnat vinna om dom inte hade kastat iväg bollen lite väl simpelt ibland. Det var helt enkelt dålig basket.

Men Halleluja !

Ikväll drar Champions League för herrarna igång igen med riktiga höjdar matcher såsom Galatsaray vs Bonn, Promiteas vs Murcia, AEK Athen vs Holon Jerusalem, Malaga vs Strasbourg, Peristreri vs Karsiyaka, Cholet vs Tofas, Ludvigsburg vs Dijon.

Jag ger matchen Umeå BSKT vs Uppsala två perioder. Om det blir kass basket då åker jag hem och tittar på Champions League istället. SBL lagen tränar så mycket numera så iaf jag tycker att man kan ställa krav på en viss kvalitet.

Mina favoriter Teneriffa möter Hapoel Jerusalen kl 21.00 på onsdag i en väldigt viktig match. Teneriffa kan missa avancemang i år om dom inte vinner matchen. Kanske har de behållit ”samma gamla spelartrupp” för länge.

Imorgon onsdag avgörs de resterande tre matcherna i damernas 1/4 finaler i Euroleaugue  med Mersin vs Zaragoza, DVTK – Villeneuve och Prag vs Schio, Jag tippar Mersin, Villeneuve och Prag.

Såg Uppsala på min restaurang Droskan och kunde bara se åtta spelare och två coacher. Det är tydligen inte bara BSKT och Köping som har ebb i kassan. Hörde att även Djurgården hockey har svårt med ekonomin.

Idrotten är galen nu för tiden. Hur långt skall det gå innan de som bestämmer vad det ska kosta och hur många matcher man skall spela mot varandra inser att det är dags att dra i handbromsen. Lägre avgifter och färre matcher.

Har du förresten tänkt på att med färre matcher så får alla matcher större betydelse. Däremot får ju inte restaurangklubbarna kränga lika mycket pilsner och pizza.

Jag har skrivit om att det är dags att dra i handbromsen i nästan 10 år. Tyvärr så är det ingen som bryr sig om vad jag säger. Det kommer garanterat fler och fler urdragningen den närmaste tiden och även konkurser.

Undrar hur många coacher det finns i Sverige som har godkänd FIBA licens och har rätt att coacha i SBL. Jag kan inte hitta det på SBBF´s hemsida. På det finska förbundets hemsida kunde jag hitta den informationen direkt, 88 st.

Jag tippar att vi har max hälften i Sverige idag.

Godmiddag