Visade vad rutin innebär.

Någon har sagt att rutin kan vara en belastning.

Brown & Hansson med flera år i UD/A3 Umeå och erfarenhet från tuffa EuroCup matcher visade vad rutin innebär i den viktiga matchen mot Högsbo på lördagen.

Jag haussade Högsbo inför matchen eftersom jag ser ett ganska bra lir hos dem men Uppsala visade erfarenhet och vände matchen på bortaplan i den andra halvleken.

Brown tog helt över och levererade poäng (29) lite som hon ville. Jag har inte sett det hos henne tidigare i år. Om hon får skjuta rakt framifrån utan tight försvar eller utrymme för sina vänster stepaside då är hon giftig.

Hansson spelade bra. Drog ner 10 returer plus 16 poäng. S Visscher 13p och 11r och var också riktigt bra både framåt och bakåt. Ekdahl i Uppsala överraskade med bra guardspel och 14 p. Henne måste Östersund ta hand om när dom så småningom möts i kvarstfinalen.

Matchen var en nyckelmatch för placeringarna i tabellen. Uppsala tar minst en vinst till av de resterande tre matcherna så man blir nog fyra och får möta Östersund i kvartsfinalen. Hamnar dom på samma poäng då får Östersund hemmaplansfördel eftersom de har +2 i inbördes möte.

Norrköping såg inte så vassa ut igen. Ojämnheten ser inte bra ut inför slutspelet som bara är en månad bort. Jag har tippat Norrköping men då måste dom bli stabilare.

LFB Liga i Frankrike är den bästa damligan i Europa tycker jag. Jag tror att den turkiska damligan kommer på andra plats. Båda ligorna sänder många matcher gratis på youtube.

Igår fick jag se toppmötet Landes vs Lyon i den franska ligan och den slutade med en meriterande vinst mot Lyon med alla stjärnspelare (Johannes, Williams, Gruda m fl). Tabellen fn Villeneuve, Borges, Landes och Lyon.

Umeå BSKT vs Uppsala borde kunna bli en jämn match men det har gått 18 dagar sedan BSKT senast spelade match och då vet man inte var man står och vad som kommer att hända ute på banan när det blir skarpt läge. Jag tippar att Uppsala gör allt de kan för att dra ner tempot i matchen.

Jag hoppas att dom misslyckas med det för det är det tråkigaste som finns när en elegant sport som basket spelas utan tempo.

Gehrke lämnar Köping kunde jag läsa nyss på SBL.se. Han säger att han behöver ett break men att en comeback är möjlig men då helst till ett lag med bra resurser. Synd för jag hade gärna sett honom i Umeå BSKT.

Läs Jonte Karlssons senaste krönika på SBL.se. Han träffar rätt i mångt och mycket men jag har en känsla av att även om han har rätt så är det ingen som bryr sig. SBBF´s hemsida är en total katastrof. Så här borde den se ut och innehålla (basket.fi). 

Godmiddag