Det är skillnad på lag och lag

I morgon startar SBL herr igen med Norrköping vs Köping och sedan rullar de resterande sex omgångarna vidare till den 26 mars. Umeå BSKT har tyvärr ett mission impossible kvar för att kunna ta sig till slutspel.

Uppehållet har varit så långt så att det har funnits tid för nästa en veckas ledighet för många. Jänkare har tom hunnit åka över pölen för att hälsa på släkten.

De som har varit med landslaget lär inte ha tappat något, men det finns stor risk att många övriga spelare har tappat stinget med 5-6-7 dagars ledighet. De som har ägnat sig åt lite tuffare träning i stället för ledighet kommer att skörda vinster direkt.

Jag blir inte förvånad om vi får en del överraskande resultat de kommande matcherna.

Jag tycker att man har missuppfattat landslagsuppehållen när man beviljar ledighet för spelartruppen som inte skall på landslagsläger.

Dessa serieuppehåll borde användas till att toppa formen inför det kommande slutspelet men man kanske inte längre tänker på det som kallas för superkompensation.

Umeås Basketettan damer klarade av att vinna den alltid svåra bortamatchen i Östersun, men helgens plump mot Lidingö innebär att det knappast blir ngt större avancemang i tabellen under de avslutande matcherna.

Euroleague dams kvartsfinal # 2 spelas ikväll kl 20:00. Missa inte dem om du vill se den bästa dambasketen.

I kväll spelar Uppsala mot Luleå i SBL dam kl 18:00. Luleå borde vinna man jag blir inte förvånad om Uppsala vinner. Av någon underlig anledning så får dom ofta vinna på hemmaplan. Domsluten har en tendens att gå Uppsalas väg. Det verkar sitta i väggarna men det är samma visa i Luleå och i Södertälje.

Det är skillnad på lag och lag tycker jag.

Norrköping mot Östersund och Södertälje mot Högsbo kan bli tightare än man tror. Jag tror på hemma seger i båda men både Östersund och Högsbo kan skrälla om alla deras spelare kan spela på topp. Rätt lag vinner om domarna dömer lika på båda lagen.

Godmiddag