Ta timeout i tid och gör en förändring

Sverige kom ingen vart mot Montenegro (MNG) och Perry dominerade. Tyvärr så saknade vi helt ett rörligt spel som kanske hade kunnat fått de stora och fysiska hemmalaget i problem. Att spela stillastående basket har sällan varit en bra taktik. Sverige fick bra lägen ibland men brände skotten.

Sveriges guards lyckades rinna igenom ibland så MNG packade ihop i mitten och då var det över. Bristen på skyttar i det svenska laget var så tydlig. MNG hängde på Borg och då fanns det ingen annan. Kanske på bänken.

Trist är det att så många lag skall lyckas vinna pga de s.k naturaliserade amerikanska spelarna.

Eller kanske är det inte så dumt i alla fall. 

Jag tror att dom stora nationerna blir de som sätter stopp för snabba US övergångar nu när dom märker att förlusterna kommer mot mindre basketnationer.

Belgiens vinst över Spanien och Bulgariens vinst mot Tyskland sänder signaler. Israel hade kunnat vinna mot Slovenien om dom inte hade haft Mike Tobey. Det finns en massa liknande exempel.

Danmark ledde med 16 poäng i halvtid borta mot Finland men finnarna vände och vann med 89 – 85.

Finnarna har ett rutinerat lag som inte darrar i motvind. Hemmalaget startade den andra halvleken med stenhårt försvar och domarna tillärt det. Danmark klarade inte av det utan tappade bollen gång på gång.

Finland kan tacka den danska coachen som inte tog timeout förrän finnarna hade gjort 16 – 4 i starten på andra halvleken.

Då förstod alla att Danmark inte skulle orka stå emot. Jag håller iaf tummarna för Danmark. Om dom får med Shields och Jukic som saknades mot Finland då är dom 25% bättre.

Ett klassiskt coach misstag var det av den danske coachen. Man tycker att man leder med så mycket så att man inte behöver ta en timeout. Ta en timeout och gör en förändring, det kan räcka för att förändra matchbilden totalt.

Så här ser det ut efter de två inledande kvalmatcherna till EM. De som är markerade med fet stil är direktkvalificerade eftersom de är arrangörsländer.

Grupp A: Slovenien 2-2-0 Israel 2-1-1 Portugal 2-1-1 Ukraina 2-0-

Grupp B: Italien 2-2-0 Turkiet 2-1-1 Island 2-1-1 Ungern 2-0-2

Grupp C: Belgien 2-2-0 Lettland* 2-2-0 Spanien 2-0-2 Slovakien 2-0-2

Grupp D: Tyskland 2-1-1 Montenegro 2-1-1 Bulgarien 2-1-1 Sverige 2-1-1

Grupp E: Frankrike 2-2-0 Bosnien & Hercegovina 2-1-1 Kroatien 2-1-1 Cypern* 2-0-2

Grupp F: Grekland 2-2-0 Tjeckien 2-1-1 Storbritannien 2-1-1 Nederländerna 2-0-2

Grupp G: Serbien 2-2-0 Finland* 2-1-1 Danmark 2-1-1 Georgien 2-0-2

Grupp H: Estland 2-2-0 Nordmakedonien 2-1-1 Litauen 2-1-1 Polen* 2-0-2

A3 baskets konkurs närmar sig tingsrätten. Det som skall avgöras det är om de ansvariga gjorde fel när man betalade fakturor före skatter. Om svaret blir att man gjorde fel då kan personer i ledningen bli betalnings ansvariga.

Imorgon match två (2) i damernas Euroleague 1/4 finaler. Missa inte dem.

Godmiddag