Final Four närmar sig för damlagen i Euroleague och EuroCup

Euroleague matcherna slutade som jag trodde. Villeneuve vann mot DVTK så det blir en avgörande i Ungern. Schio lyckades vinna mot USK Prag trots -18 i första. Zaragoza vann med 1p mot Mersin så det blir 3 matcher med en tredje och avgörande match.

Avenida gjorde en strålande match mot Fenerbache men föll med 6 poäng, så Fener är klara för final four. Jag tror på Prag och Mersin. I den tredje blir det jämnt mellan DVTK och Villeneuve. Jag tippar Villeneuve.

i damernas EuroCup är London Lions klara för final four.

Ikväll avgörs det mellan Galatasary vs Girona, Reyer Venzia vs TTT Riga, BLMA vs Besiktas vilka tre som följer med.

Gal måste vinna med 14p, det är för mycket. Riga har samma läge på bortaplan och det går inte. Även BLMA har samma läge hemma mot Besiktas och inte heller det torde gå.

Ikväll återstart för herrarnas Euroleague. Viaplay sänder Real Madrid(1) vs Panathinaikos(3) kl 20:40. Slutspurten blir spännande. Åtta matcher återstår. De sex bästa direkt till slutspel lag 7 – 10 spelar play in om resterande två platserna.

I damernas SBL var det full omgång och helt utan överraskningar. Luleå fick lite fart på grejerna efter pausen och gasade ifrån Uppsala utan att på något sätt övertyga. Ryan var vass och det räckte trots att viktiga spelare inte var på spelhumör.

Södertälje fick ta i för att vinna mot Högsbo, som är på gång. Jag skymtade Jonas Fredriksson på bänken igen så jag tippar att dom vinns minst 3 av de kommande 4 matcherna och slutar fyra eller sämst femma. US spelarna i Högsbo är bra och man har 4 – 5 stabila svenska spelare. Varning !

Coach Taylor-Lundgren satte några käppar i Östersunds kugghjul och då blev det tvärstopp. Molina och Kelliher är givetvis nycklarna att styra undan sedan kollapsar kanske anfallsspelet och så blev det. Östersund hade förtvivlat svårt att komma någonstans.

Södertälje, Norrköping, Luleå och Högsbo, så rankar jag dagsformen för lagen i SBL dam.

Jag tror fortfarande att Norrköping kommer att vinna pga sin spetskvalitet på fyra utländska spelare. Kvalitén på de utländska spelarna i SBL dam är låg så när som på en handfull.

Godmiddag