Spanien dominerar i Europas ligor

Första vinsten på 313 dagar var VK sportens digitala rubrik efter BSKT vinsten mot Jämtland. Man avstod med flit att vilseleda random läsare som inte har koll på att det är 45 dagar sedan man vann senast borta mot Södertälje.

Jag vet att många reagerade på den negativa rubriken men VK lär knappast hålla med.

Jag känner så väl igen det negativa tänket. En gång hade ett lag i Umeå spelat sin första match för säsongen och förlorat.

Till saken hör att laget hade 26 raka förluster i serien året innan.

VK´s sportchef passade på att använda rubriken ”27:e raka förlusten” trots att laget hade ny tränare och nästan ett helt nytt lag och hade precis påbörjat en ny säsong. Då vill man jävlas eller hur.

Laget vann därefter 24 raka och gick till kval och gick upp.

Skönt att det finns andra positiva saker att ägna en tanke åt och då tänker jag på Umeås basketdamer eller får jag skriva flickor för dom är ju så unga.

Förra helgen gjorde dom en riktigt bra match och vann mot dåvarande serieledaren Tureberg med 55 – 51. Jag tror att den vinsten betydde mycket för resten av säsongen.

Laget blir bättre och bättre. Coachningen var vassare och man satsade på vinst. Det går inte för Umeå att ge alla 12 spelare minuter om man satsar på att vinna i BED.

Det gäller att hitta dem som spelar bäst tillsammans för dagen och ge dem förtroendet.

Om man deltar i serien som ett ungdomslag enbart för att utveckla  spelare till andra lag då är det bara att köra med ett bytesschema och ge alla ca 10 minuter, men då blir knappast de som är seriösa nöjda. 

Med lite seriös inställning borde Umeå kunna avancera i tabellen.

De närmast kommande matcherna är inte omöjliga. Norrort hemma till helgen borde bli vinst.  Östersund borta den 18/2 ser enkel ut men den är av hävd en av de svåraste. Tre hemma på raken mot Lidingö, Hammarby och Uppsala borde vara goda vinstchanser. Jag tror att laget avancerar några pinnhål i tabellen innan den är över.

Igår kväll blev det Champions League (CL) kväll med Teneriffa, som vann enkelt mot legendaren coach  Spanoulis lag Peristreri från Grekland. Huertas, Guy och Salin sköt sönder Peristreri. Om du har möjlighet då kollar du in den nya Kyle Guy, 185 cm, 26 år. Han har gjort två matcher med Teneriffa 25+26 p. Snacka om snabbt skott.

Det finns 4 grupper i CL och tre av dem leds av spanska lag nämligen Unicaja Malaga, Teneriffa och Murcia. Den fjärde gruppen leds av Bonn. Jag tror att dom 4 även spelar final four så småningom.

Även i Eurocup dominerar Spanien. Pantzar och Anderson spelar med Bilbao, som är klar för 1/4 final liksom Zaragoza som var i Östersund i höstas. Euroleague leds av Real Madrid och Barcelona. Du fattar hur bra nivån är på den spanska basketen. 

Godmiddag