Det blev den perfekta matchen

Jämtland slarvade nog lite med inställningen till matchen och BSKT tog chansen genom en 100% ig insats. Gästerna har många duktiga basketspelare men ibland spelar det ingen roll om det lag man möter kommer in i det magiska spelet och BSKT var magiska igår.

Jag hoppas att coacher och spelare i BSKT är jätteglada och nöjda över den fantastiska prestationen som ALLA gjorde i matchen. BSKT spelade strålande försvar tillsammans och i anfall fick man flow på Czerapowicz, Hansson och Butler och då blev det tufft för Jämtland.

Staben trodde att spelarna inte skulle orka när truppen var tunnare pga sjukdom, men om man får spela mycket och kommer in i flow då blir man inte trött. Jag har skrivit om det förr. Det bara är så. Sex man spelade ut sitt register och besegrade favoriten.

Det var en fröjd att se Hansson och Czerapowicz fina försvar och smarta offensiv och nu när Butler har kommit i form då händer det grejer.

”The perfect game”

Jag har coachat i 50 år och har fått uppleva några ”perfekta matcher” där allting har fungerat. Det är inte ofta som det händer så det gäller att njuta av en sådan och glädjas med spelarna och lära sig för det kan dröja innan du får uppleva det igen.

En stor eloge till domare Begenicic som hade total kontroll på matchen. Jucevicius och Bardagij varvade med lite svajiga avblåsningar.

Lite väl frikostiga var man mot Jämtland när BSKT ledde med 24 poäng och Jämtland startade slutjakten för att försöka komma ifatt med 3-4 minuter kvar. 

Tittade igenom VK´s papperstidning på tisdagen inför Jämtlandsmatchen och noterar att basketen inte får någon draghjälp alls längre. När Hegethorn gick i pension då upphörde det mesta som hade med basket att göra i papperstidningen.

Det är väl inte mycket begärt av lokaltidningen att t ex intervjua BSKT´s lagkapten någon gång eller ta ett snack med någon av de skadade spelarna inför en hemmamatch, men nej.

Lite draghjälp borde basketen kunna få med tanke på den man ger till några andra sporter.

Hade t ex varit intressant med en intervju med de spanska tränarna, spanska sjukgymnasten och med den spanska fystränaren innan han åkte hem pga sin familjesituation.

Hur kommer det sig att dom kommer till Sverige och coachar från basketlandet Spanien. Det har knappast med ekonomi att göra.

Igår blev det i stället en massa fotboll och hockey i VK, som vanligt trots att B-löven inte har match. Det blev 1/3 dels sida om en norsk skidåkerska som gör comeback. De som jobbar på sportredaktionen verkar ogilla basket i Umeå.

Troligtvis kommer i alla fall publiken tillbaka nästa tisdag när Köping kommer på besök och kanske tar dom med sig en kompis så att vi blir minst 500.

Ljudnivån i högtalarna är inte lägre smärtsam och den nya speakern sköter jobbet på ett utmärkt sätt. Umeå Fritid har tom fixat signalen i ”hesa fredrik” så att man kan sitta nära signalhornet.

Det skrivs mycket om den aktuella försäljningen av Thoren Arena men ingen har börjat spekulera i om hur det blir med innebandyn och fotbollen i framtiden. Gungar marken under Thorengruppen ? Raja Thoren talade öppet om att han är sjuk. Håller han på att avveckla. Kommer det mera ?

Godmiddag