100% räcker

Med sju timmar till uppkast mellan BSKT och Jämtland läser jag i media att BSKT coachen säger att det krävs 130% av alla spelare i den här matchen. Enligt mitt sätt att se så finns det bara 100% eller att man gör sitt bästa. Jag tycker personligen att det är ett orimligt krav att begära 130%.

Jag tror att sådan kravställning inte välkomnas av laget eller ledningen. Att ställa orimliga krav på en tunn trupp som alla förstår inte kan mäta sig med topplagen och knappast med dem i den nedre regionen är inte så lyckat. Det gäller att i stället gilla läget och göra det bästa av situationen.

Om Jämtland ger 100% då vinner dom en sådan här match i serielunken. Om dom slarvar med focus då kan BSKT skrälla.

Jag ser fram emot 12 mars då BC Luleå kommer på besök igen för jag gillar deras attackbasket. Det är så kul att se the Swedish Connection(SC) Gustav Hansson och Jonathan Arvidsson attackera motståndarna en mot en. Om motståndaren zaggar i försvaret då skjuter dom utan att tveka.

SC levererar 40-45 poäng varje match och George/Hansson 15-20 det är härligt att se i årets SBL.

Köping fick sig en rejäl läxa igår av BC Luleå, som säkert sätter sig lite i skallen. Hemmalaget tappade huvudet när BC Luleå fick lite flow. Det händer ganska ofta för Köping och dom dipparna kostar matcher. Kanske spelar man lite för optimistiskt.

Köping saknade skadade Martinez (14.7 ppm, 8.5 rpm) som är en bra spelare men ojämn. Det hade inte hjälpt med honom i laget. BC Luleå hade vunnit iaf.

Nästa vecka då Köping kommer till Umeå lär Martinez vara med ? Troligtvis har man stor respekt för Butler och då behöver man honom.

Jag hoppas personligen att BSKT väljer det snabbare attackspelet när man möter ett ganska långsamt Köping men så lär det knappast bli. Bollen skall in till Butler. Det snabba aggressiva spelet är roligare att se på oavsett om det blir vinst eller förlust.

Flåt men i helgen tittade jag på damernas cupfinal i Ryssland mellan UMMC Ekatarinenburg och Dynamo Kursk.

Även om dessa ryska lag är avstängda från internationell Euroleague basket så rullar den ryska ligan vidare. Den ryska herrligan är imponerade. Damligan inte på samma nivå men storlagen är bra.

Undrar hur de internationella spelarna får betalt. De flesta länderna har fryst ekonomiska tillgångar i respektive länder. Undrar om dom får betalat cash i dollar eller kanske i guld. Bra betalt har dom garanterat när dom nobbade Euroleague.

UMMC har fem utländska spelare nämligen 3 amerikanskor i Alex Bentley, Morgan Walker och Victoria Macavley. Serbiska Tina Krejisnik och Bulgariskan Maria Popova som lyfter lön i år. Oligarkerna sitter på deras läktare. Det digitala ljusspelet vid presentationen slår allt i övriga Europa.

Det är få lag i den ryska ligan som i år har amerikanskor, men även nuvarande liga ettan Dynamo Kursk har tre stycken nämligen Kayla Thornton, Monique Billings och Promise Amukamara. Det är inte så konstigt att dessa lag Dynamo Kursk & UMMC ligger i topp, båda lagen har 16 vunna och 3 förluster.

MBA Moskva som var i Umeå och spelade Eurocup för bara några få år sedan imponerar och ligger trea men spelar med enbart ryska spelare.

Fd storstjärnan Maria Vaadeva verkar förresten ha lagt av. Hon satt på läktaren vid Cupfinalen och såg ganska otränad ut.

Noterar att Jonte Karlsson i den senaste krönikan skriver att BSKT kanske borde avyttra fler amerikanare för att spara slantar, men då vet han inte att dessa spelare numera ofta är billigare än de svenska spelarna. En tunn trupp kan inte göras så mycket tunnare.

Godmiddag