Sportwashing även inom basket snart….

Dubai försöker att köpa sig in i Euroleague. De klubbar som nu har licens erbjuds 1 miljon €/år i fem år för att godkänna Dubais inträde. Frågan är hur många miljoner € som dom erbjuder Euroleagues ledning för att få en licens på tre år. Jag tippar på minst 60 miljoner €.

Alla vet att Dubai inte har något basketlag man det finns oljedeg så att det räcker och blir över för att kunna köpa ihop vad dom vill. Det finns ingen basketkultur men publik kan dom säkert fylla arenorna med genom att betala folk för att gå dit. Det passar inte vår tidszon med Dubai så nej tack. 

Jag knäpper mina händer och hoppas att EL ledningen har moral och styrka att stå emot detta hot mot vår sport. Det är inte seriöst. Jag hoppas att man i stället fortsätter att sträva mot att få fram lag i Paris och i London för det är det som har varit mest aktuellt.

Spelare står säkert i kö redan nu för att få chansen att tjäna storkovan i Dubai. Sätt stopp för det.

Finns det något samband med att Strömwall slutar på SBBK och att Stark slutade på Hockeyförbundet ? Knappast men jag kan inte låta bli att tänka på att båda kan vara aktuella som ny GS på SBBF. Kanske en rockad med Strömwall som GS och Stark till SBBK……….Kan inte tro att David Bergström lämnar Norrköping för att bli GS.

Kul inslag om coachernas klädsel i SBL herr av Jonte Karlsson på SBL herrs hemsida. Läs den du också. Den var ganska på pricken men inte när det gäller Umeå BSKT´s coacher för dom har båda ljusa kavajer, vita skjortor och mörka byxor från Dressman, dock ej sponsrade.

Fem timmar till uppkast mellan Södertälje och Östersund. Kanske kan det bli lite fight. Kanske kollar jag på den efteråt men den har konkurrens med damernas Euroleague och det går före för mig. USK Prag vs Virtus Bologna startar samtidigt på youtube helt gratis.

Godmiddag