Brist på resurser märks mer och mer

BC Luleås duktiga spelare Mucius lämnar laget. Matchen mot Norrköping var den sista. Ett ganska fett kontrakt i Israel var för bra för att tacka nej. BC Luleå har drygt två veckor på sig för att ersätta honom och det måste man nog om man skall fightas om medaljen. Det gäller att hitta en lågpris lösning igen.

Det var snyggt jobbat av BC Luleå igår. Tänk att en sketen två ett två zonpress kan ställa till med så mycket oreda. Tyvärr så kan inte degens unga coacher så mycket om zonförsvar och zonpress så man vågar sig inte på sådant.

BCL höll på att choka på slutet när man hade lite fel spelarkombination inne på banan. Det passar sig inte med långa drakar när det behövs kvicka spelare som kan dribbla bollen ur en knipa. Till sist löste det sig och BCL kunde få vinna helt rättvist. Dom dominerade 75% av matchen.

Vad bra att domare Mehmedovic inte tvekade utan drog den tekniska foulen snabbt på Riipinen. Han gnällde som vanligt på allt från den första avblåsningen. Det var även bra att man tog den andra tekniska på bänken när dom vrålade ut sitt missnöje när ingen fungerade för dem.

Det var inte bra att domarna ”stoppade pipan i fickan” och slutade blåsa den sista perioden. Norrköping tjänade för mycket på det och det höll på att kosta BCL matchen. Det skulle ha varit fruktansvärt. 

Är han som kommenterade matchen från Norrköping ? Jag ställer frågan för han var så förtvivlad när Norrköping missade och så förvånad när BC Luleå spelade sååå bra. Lite mer professionalitet tycker jag att man kan begära.

Expressen tar nu chansen att marknadsföra sin produkt i halvtidspauserna. Jag har väntat på att SBL och SBBF gör det men vi står kvar på perrongen. Gör reportage hos ungdomsföreningar runt om i landet och inte hos elitklubbarna, visa träningsinslag, gör ngt vettigt av den tiden. Pronto.

Rajacic uppmanar på FB folk att stödja Köping och Umeå BSKT. Jag förstår att en del potentater är oroliga för sina jobb och att oron sprider sig mer och mer när man ser att allt fler föreningar får problem med ekonomin.

Det är inte bara Köping och BSKT i SBL herr som har det tufft med ekonomin.

Jag har i flera år fört fram i HOOPS att det går att spara mycket för föreningarna om SBBF drar ner på domarkostnader (2 räcker), kommissarier (behövs ej), annat serie upplägg med färre matcher och enbart spel på helger men…….

…….Det händer inget förrän det har gått för långt som vanligt.

Jag hör nu snacket om att även i SBL herr kan förlänga säsongen och att börja spela på helger. Man har tydligen äntligen insett att matcher på tisdagar och fredagar är ekonomisk galenskap.

Alla måste inse att det är alldeles för dyrt för föreningarna att flyga upp  tre domare från Mälardalen till Umeå en tisdag. Förlorad arbetsförtjänst, flyg, hotell, traktamente, lokala resor kostar runt 30 000 kr/match. För att inte tala om att åka från Umeå till Borås en tisdag med 10 plus två.

Flygpriser och hotellpriser är på en annan nivå på helger och förlorad arbetsförtjänst är inte aktuellt. Folk har dessutom för det mesta ledigt på helgen och då kanske det finns chans till en större publik tillströmning också.

Godmiddag