”Har han rökt på tänker ni nog….”

Om det går att locka 8000 till Johanneshovs ishall för att titta på basketlag från andra städer då måste det gå att locka 3000 till matcher i SBL i t ex Kungliga Tennishallen igen för att titta på ett stadslag.

Nu är det dags för radikala grepp. Jag tror att Basketsverige skulle godkänna min udda idé.

Kanske är det SBBF som måste bilda ett stadslag i Stockholm så att vi får ett lag i huvudstaden som kan hjälpa till med att marknadsföra sporten. Det är helt galet som det är idag. Avsätt 3-4 miljoner direkt. SBBF kan få den 10:e platsen i SBL redan till nästa säsong.

Sätt ihop ett lag av de bästa svenska spelarna som finns i Stockholm och ta in ett par riktigt bra importer och ni har en produkt som lockar. Det finns säkert spelare runt om i landet som skulle ansöka om en plats i laget om det fanns ett ansökningsförfarande. Genomför en tryout.

Låt Olle Lundén som är aktiv coach i BEH och redan är anställd på SBBF vara coach för laget. Chribba Sjögren med Olle skulle bli bra. Det enda som är viktigt det är att laget inte får spela om SM bucklan.

Träningstider för laget måste alla storklubbarna i Stockholm kunna hjälpa till med liksom att var och en bidrar med lite personal till genomförandet av matcherna.

Alla seriösa klubbar i Stockholms området har mycket att tjäna på en galen lösning. Landet har mycket att tjäna på en galen lösning.

Har han rökt på tänker ni nog när ni läser mitt förslag men nej det har jag inte.

Det krävs radikala lösningar ibland och SBBF och klubbarna i Stockholm måste ta initiativet till en lösning. Om ingen särskild förening gynnas då kan en sådan lösning vara möjlig.

Cupfinalen för herrar mellan Norrköping och Nässjö var intressant ur en synvinkel för mig och det var att Nässjö nästan åkte på torsk uppe i Umeå mot ett decimerat Umeå BSKT fyra (4) dagar tidigare (94 – 98). Fatta hur bra gjort det var av Umeå BSKT.

Damernas cupfinal var över efter tio minuter. Det är svårt att ta in vad som har hänt med Luleå BBK.

I lokalmedia i Norrbotten är rubrikerna feta. Klubbledningen kritiseras för att ha tappat så många spelare och pga att man inte har värvat tillräckligt bra nya spelare.

Under den senaste tiden har media börjat spekulera om att föreningen saknar kapital.

Om det är så det ligger till så är det lätt att förstå att styrelsen har vägrat att köpa för slantar som inte finns. Det finns ganska många exempel på föreningar som har förköpt sig.

Enligt vad jag har erfarit från olika oberoende källor så var skuldberget tillräckligt stort efter den förra Guld satsningen så nu vill man bromsa i tid. LBBK har nyligen lyckats amortera bort den gamla skuldbördan. 

Södertälje BBK har verkligen gått in med alla tänkbara resurser för att vinna SM Guldet i år. Deras laguppställning både på bänken och på plan är imponerande och måste kosta Udominate slantar. Kanske kommer det en sur uppstötning efter den här säsongen även om man vinner.

Programledarna från Hovet var riktigt bra och jag är riktigt stolt över Umeå tjejen Malin Wahlberg min fd spelare I Umeå Comets, som skötte jobbet så professionellt. Erkan Inan var också riktigt bra.

Martin Palmblad är min favoritspelare men ”lite för skönt grön” när han kommenterar sin klubb.

Till sist. Vad beror det på att en del klubbar och nu senast cupsändningen inte har en korrekt grafik. Lagfoul och 24 sekunder saknades igen. Märkligt.

Godmiddag