Kommentera mera

Damernas Euroleague närmar sig slutet. Bara två omgångar återstår och det är redan nu klart att stjärnlaget Lyon från Frankrike med enbart landslagsspelare från toppnationer missar slutspelet och har fn bara fjärdeplatsen i ligan.

Den stora överraskningen för säsongen i den franska ligan är Landes som ligger etta med bara tre förluster. Landes, Bourges, Villeneuve och Lyon är topp fyra men det lär svänga för både Villeneuve och Lyon har kommit igång.

Tarbes som Lollo Halvarsson spelade med och som coachas av Gomez som en kort tid hade det svenska damlandslaget är årets oväntade överraskning. Laget fick kvala sig kvar och placerar sig fn på sjunde plats i den franska damligan och dom spelar riktigt fin basket i år.

Fenerbahce leder grupp A i Euroleague men hade en tuff match mot Elin Gustavsson och Bria Goss nya lag Lublin igår kväll. 72 – 61 till Fener. Gustavsson högst effektivitet i Lublin med 12p och 13 returer. Goss gjorde 16 p och har blivit ett lyft för laget.

Elin Gustavsson leder returligan i Eurolegue, det imponerar oerhört.

Lyssnade på Elias Desports podd ”Between the lines” där han intervjuar Elin Gustavsson. Bra pod och en väldigt öppen kul och smart tjej gör det värt att lyssna.

Det lär förresten bli Fenerbahce, Schio, DVTK och Zaragoza till playoff från grupp A.

USK Prag vinner grupp B och med dem följer Mersin, Villeneuve och Bologna till playoff – tror jag. Mycket talar för Fenerbahce även i år men jag tror mycket på Schio som spelar väldigt smart.

Min dark horse i detta slutspels race är Villeneuve som coachas bra och spelar smartast av alla. Dom spelade Eurocup i Umeå Sporthall för bara några år sedan. Det var en härlig tid.

Jag tycker att det enda som är spännande med SBL herr just nu det är om Köping och Umeå BSKT skall tillåtas att vinna någon fler match än möjligtvis då dom möts den 6 februari i Umeå och den 14 mars nere i Köping. Jag hoppade över Jämtland mot BC Luleå igår kväll. Allt är som förr i SBL…….men lite sämre.

Jag har tidigare år klagat många gånger på dem som kommenterar SBL herr men i år har det blivit en skärpning så allt är inte som förr.

Jonte Karlsson är givetvis favoriten men nummer två är en kille om heter Isac Nygren. Jag har ingen koll på vem han är men han kan en hel del basket och ser vad som är rätt och fel och han vågar föra fram sin åsikt. Kommentera mera.

Godmiddag