Det borde inte ha blivit förlängning.

Oj så glad jag blev att rättvisa till slut skipades i matchen mellan Jämtland och Uppsala.

Uppsala hade verkligen inte domarna med sig. Jag tycker att det är starkt av coach Pavlidis att klara av att hålla humöret och coachningen på topp trots att det ena domslutet efter det andra icke domslutet går emot honom.

Det syns så tydligt hur svårt domarna har det i Östersund med deras extremt partiska gaphalsar på läktaren. Jag vet att domarna tycker att dom är jobbiga att ha i sitt öra. Även Borås gaphalsar på golvplatserna på kortsidan är jobbiga.

För att inte tala om det ständiga tryck som Chuck sätter på domarna. Alla ser väl att ingen annan coach kan snacka och diskutera med domarna så mycket som Chuck. Han får en extremt stor respekt från domarna och aldrig ett T.

När Paige attackerade i slutsekunden vid likaläge under ordinarie tid borde domaran ha blåst och gett honom två kast. Då hade matchen varit över direkt, men no call by the refs och overtime. Pinsamt.

Pinsam var även Fribergs femte foul. Holder drev rakt in i Friberg som i och för sig inte var blixt stilla men han var i rörelse bakåt och Holder stod utan tvekan för kontakten.

Varningarna för flopping börjar bli tröttsamma.

Sluta varna olika spelare det ser ju rent ut sagt löjligt ut. Varna en gång därefter ett T om du är säker på filmning.

Innan du gör det så borde du kunna se att vissa spelare väljer att inte landa och ta emot med fötterna för man är rädd att stuka fötterna så man väljer att falla bakåt i stället. Paige m fl gör så och tar emot landningen med armarna.

Har inte domarna insett att det är så det fungerar även internationellt. Det är inget problem att falla bakåt och sätta sig i golvet med dagens specialskydd under shortsen.

Om man faller bakåt och inte klagar då är det inte flopping. 

Det såg länge ut som domarna såg till att ”rätt lag skulle vinna” men tack och lov så schabblade Jämtland själva bort matchen. Jag tyckte att man sysslade med rena högstadie rotationerna. Holder dribblade dessutom nästan sönder skinnet på bollen. 

Till slut fick Uppsala trots allt lite tur med sig och det förtjänade dom verkligen. Om jag hade varit coach för Uppsala då hade jag bjudit laget runt på en lättöl efter matchen.

Jämtland förtjänade ombyte och direkt ut i naturen för lite snö pulsning.

Kul att se Jens Tillman tillbaka nu som ast coach med Uppsala. Han har gjort sina personliga misstag men förtjänar att vara med om han har fått stabilitet i livet igen. En personlig, kunnig och bra ledare.

Godmiddag​