På SBL herrs hemsida

slår man sig för bröstet över ökade publiksiffror i ligan. Man menar att produkten har blivit bättre och det är produkten som drar men de flesta lag har ju minussiffror. Det går att ljuga med statistik.

Man menar att ligaspelarna har det bättre och att dom kan satsa mer på att träna och på så sätt bli bättre. Sanningen är ju en annan.

Basket produkten är tyvärr inte bättre. Det är några lag som lyckas få publik och det är dom som kan erbjuda pilsner och käk.

Spelet är inte bra. Mig kan ni inte lura. SBL är för närvarande ganska svag med svaga importer och alla de bästa spelarna ute i Europa eller på skola i USA.

På grund av för tight veckoprogram så hinner dessutom inte spelare träna upprätthållande fys utan bara på taktik.

Är det någon fler än de som sitter i toppen som tror på det man skriver ?

Publikökningen beror på restaurang koncept och inte på något annat och hur kan man veta att streamandet har ökat 3 ggr när det aldrig har varit transparent för allmänheten hur många som köpte abonnemang tidigare.

Jag vet att man tidigare räknade med att tre (3) personer tittar på varje abonnemang men så borde man inte få räkna. När jag hade abonnemang så var det bara jag som tittade. Det är bara antal sålda stream abonnemang som borde räknas.

När det är match då bör det bara vara det antal personer inne i hallen som räknas som publik. Inte de som tittar på stream eller har säsongskort och inte kom på matchen.

Jag är fullständigt övertygad om att de som styr SBL kommer att tvingas att tänka om när det gäller upplägget av matcherna i SBL och hela serieträdet.

Vi måste börja spela på helgerna så att inte grundserie programmet påverkas av spel i Europa. De 2-3 veckor långa uppehållen för en del lag har samma effekt som covid hade. Man vänjer sig att inte gå på match.

Max 2 utländska spelare borde få spela om SM tecknet – inte fler. Det var parodi för några år sedan när t ex Norrköping och A3 vann guld med 6 utländska spelare och Luleå dam håvar in guld med 3-4 utländska spelare år efter år.

Det är dags att få till en rimliga kostnad för att genomföra grundserien.

Släpp på prestigen – en hemma och en match borta i grundserien i alla serier och bara på helger, som ute i Europa. Efter det slutspel och fortsättningsserie, nedflyttning & uppflyttning borde vara självklart.

Kanske kan fler svenska lag få råd att spela internationellt.

Jag tittade på Södertälje mot Luleå BBK och konstaterar att det var en riktigt dålig match. Södertälje hade Lundqvist, Eldebrink & Halvarsson i bra form och det räcker långt mot dagens LBBK. Utländskorna Graham & Arsenic var svaga och även Jespersson förvånansvärt svag. Luleå bjöd på ”högstadiespel” när man missade layups och närskott i var och varannat anfall.

Undrar vart Södertälje spelarna Ellen Åström och Matilda Claesson har tagit vägen.

Båda var ju landslags aktuella bara för ett år sedan men nu borta från SBL. Båda skulle ju kunna hjälpa Luleå. Båda är bra pressande guards. Om dom gör 15-18 poäng tillsammans då skulle det räcka långt.

Jag är förvånad att inte dom platsar i Södertälje. Jag skulle iaf ringa dem och kolla läget. Båda är bra svenska erfarna guards.

Luleå hade lagt om sin spelstil en del. Lite mer strukturerat var det och knappast till lagets fördel. Det såg tveksamt ut. Undrar om Luleå inte har lite ebb i kassan trots allt när man inte fyller på luckorna. 

Godmiddag