”Lucky Luke har skjutit den sista trean i SBL”

Adam Rönnqvist lägger av med elitbasketen stod det i lördagens NSD. Ett trist besked för BC Luleå. Jag har alltid gillat Rönnqvists snabba attacker och hans lika snabba skott. Jag har vid ett flertal gånge skrivit att han är som ”Lucky Luke” alltså att han skjuter snabbare än sin egen skugga.

Det syntes tydligt från läktarplats att han under fjolåret inte längre hade roligt ute på planen. När han tidigare år besökte Umeå då kollade jag alltid på uppvärmningarna ”hur han såg ut”. Om han var glad och sänkte alla skotten då var han het och  då visste jag att Umeå BSKT låg illa till.

Om BC Luleå inte hänger upp hans tröja i taket så borde han iaf få en inramad tröja i någon korridor eller i fika rummet.

HOOPS har ställt frågan till VK´s sportredaktion varför Umeå BSKT trots bra spel i landets högsta serie får så lite utrymme i papperstidningen inför men framförallt dagen efter sina matcher. VK´s svar oroar. Det finns stor risk att bevakningen från och med i höst blir sämre.

”Sedan 1 april 2023 då tidningsledningen för VK & VF beslutade att redigeringen ska göras i Karlstad (ej av VK/Folkbladet) har vi numer på vardagar i normalfallet endast en sida som får skickas sent och den med deadline 21.45. Så det innebär i princip i praktiken att alla matcher som spelas den kvällen ska rymmas på den sidan.”

Det mesta tyder på att bevakningen av sport i Umeå på vardagar kommer att bli sämre. Det blir intressant att se hur man kommer att tackla bevakningen av B-löven. Dom spelar många veckomatcher.

Alla borde undvika att spela samma kväll som B – löven när man lägger spelprogrammet om man vill få lite publik och några rader i lokaltidningen.

Bevakningen på helgerna ser inte bättre ut. Det här svaret lämnade VK. Att döma av bredden och kvalitén på Umeås vinteridrott så är bemanningen alldeles för låg. Räknar man med att AI skall ta över bevakningen ?

”Även på helgerna är det flera sidor som ska skickas under dagen. Frågor om det ska chefredaktörerna svara på. Angående bevakning av olika idrott är det oftast schemat som styr, vem som jobbar kväll (1 st) och vem som jobbar helg (1 st lör + 2 st sö)”.

En hopplös situation och knappast idé att klaga.

Trots att Umeå BSKT  spelar i landets högsta serie och senast spelade semifinal jämställs man med Umeå IK, Umeå FC och andra lag i lägre serier – ”för fotboll är ju störst” – efter B-löven som äger VK.

Det kanske är dags att sluta att ställa upp på intervjuer, att sluta lämna info till lokaltidningar som inte bevakar sitt lag på ett anständigt sätt. Journalisterna kan få sitta på sina redaktioner och scanna av hemsidor och poddar för att hitta något att skriva om.

Godmiddag