If you can´t shoot you can´t play

Lyssnade på en intressant intervju med Geno Auriemma, legendarisk coach på UConn University.

Han berättade bl a att han har ett kontrakt som binder honom hårt vid skolan. Om någon vill värva honom då måste man betala 5 miljoner USD till skolan innan man börjar förhandla med honom.

Han sade också något som alltid har varit min devis. -”If you can´t shoot you can´t play”, så alla ni som har ambitioner att komma någon vart med er basket. Ut och skaffa dig kondition så att du orkar stå och mata minst 1000 skott nästan varje dag hela sommaren. 

Jag har alltid sett till att ha flera bra skyttar i de lag jag har coachat och det är också anledningen till att jag har vunnit nästan 70% av alla matcher jag har coachat på högre nivå.

Några av mina skyttar har varit rätt svaga med bollbehandlingen men krutet har varit torrt.

Med snart en vecka kvar till starten av Eurobasket för damer i Slovenien och Israel så har några lag överraskat en hel del under sina förberedelsematcher. Turkiet, Great Britain och Italien blir hetare och hetare. Dessa lag har knappast någon chans till platser på podiet men skrällar kommer alltid.

Spanien, Serbien, Belgien och Frankrike är FIBA´s ranking med nio (9) dagar kvar till uppkast.

Jag tror att Italien och kanske även Turkiet kan vara med i leken. Israel med tre jänkare och några bra inhemska spelare som t ex Garzon kanske skräller på hemmaplan. Slovenien på hemmaplan tror jag oxå på – men bara lite. Grupparrangörer lyckas ofta ta sig vidare.

Jag hoppas att Basketförbundet har tillräckligt med guts att stå emot Jerebkos försök att få hela historien glömd. Jerebko gjorde ett stort misstag med att gå till CSKA Moskva. Om han inte inser misstaget då förtjänar han inte en dispens.

De som planerar att använda honom i samband med basketcamps i sommar borde definitivt tänka om. Kriget pågår fortfarande och ingenting kan ”sopas under mattan”.

Om en vecka startar vi i Minerva Basket för 10:e året i rad våra Sommarbasket dagar. I år har vi 57 deltagande barn från åk 2 till 5, som under tre dagar kommer att kombinera basket, lekar och match med brännboll och vattenkrig.

Sex instruktörer och lika många assistenter leder aktiviteterna. Det är gratis för barn som är medlemmar i Minerva IF.

Godmiddag