BBY helg utan sol spelar ingen roll traditionen lever vidare

Brännbolls Yran helgen är en tradition som lever kvar sedan 1974. Jag var förresten med i den allra första turneringen. Endast 12 lag deltog. Vi åkte ut i semifinalen. Mariehems ängarna kryllar av olika spektakel.

Homerun Festivals har sålt över 15000 biljetter i förköp. Det är ca 25 miljoner i intäkter så då fattar du varför man kan håla sig med svenska och internationella toppartister som flygs in med privatjet. Det lär bli vinst även om det regnar småspik.

Umeå BSKT har i veckan haft besök av några spelare för provträningar. En guard och en stor kille. Jag gör som vanligt och väljer att inte berätta vilka eller recensera vad jag har sett.

BSKT har nyss berättat att man har skrivit kontrakt med några egna produkter för spel i SBL.

Jag är mest nyfiken på hur det går med bröderna. Finns det någon chans alls att behålla dem ? Jag gillar även David Czerapowicz men frågan är om BSKT vågar satsa på honom med tanke på de efterhängsna skadorna. Jag hoppas det.

Jag nyfiken på vilka tre amerikanare som skall komplettera Will Butler.

Allt annat är ganska ointressant just nu. Förresten BSKT har fått tag i en ny fysio efter argentinaren Mattias Suhurt, som följer Boris Balibrea till Polen. Det blir en ung spanjor vid namnet Samuel Gonzáles.

Jag är lite orolig för om de nya jätte unga head coacherna i SBL herr och dam verkligen kommer att klara av jobbet. Har dom tillräcklig utbildning ? Erfarenhet har dom inte.

Silly season är ovanligt tyst och silly i år. Det beror på flera saker.

Klubbarna lurpassar på varann och vill inte ”visa sina kort”. Omsättning på coacher SBL herr (BC Luleå, Umeå BSKT, Nässjö) och många spelare vill lyssna länge på vad de kan få för erbjudanden. Det blir verkligen silly.

Många är ute efter garanterade spelminuter och helst i kombination med så mycket deg som möjligt. Det är inte de svenska spelarnas marknad så länge som det är tillåtet med fyra (4) utländska spelare i varje SBL lag. 

Jag tittade på den preliminära lottningen för SBL herrar och noterar att BSKT startar borta mot BC Luleå fredag den 23 september. Hemmamatch blir det tisdag den 26 september mot Borås.

Som vanligt hittar jag helt galna upplägg.

BSKT spelar t ex hemma mot Nässjö tisdag den 7 oktober och sedan borta på torsdag 9:e mot samma lag. Veckan därpå en lika galen planering med Jämtland hemma på tisdag och Norrköping borta på torsdag. Hoppas att någon upptäcker och planerar om innan det är för sent.

Jag har bara kollat på programmet fram till årsskiftet så det finns säkert ett par lika dåliga upplägg längre fram.

De som lägger spelordningen borde tänka på skaderisken med så täta matcher utan ordentlig återhämtning. Inser man inte att vi får bättre basket i SBL om lagen får lite återhämtning och träning samt lite vettig tid med förberedelserna inför nästa match ?

Godmiddag