Nära för BSKT borta mot Köping

BSKT spelade inte bra men laget var ändå snubblande nära en seger mot Köping 88 – 86.

Köping darrade rejält när BSKT forcerade och BSKT fick göra väldigt enkla poäng i slutet av matchen. Det kunde mycket väl ha blivit vinst. BSKT brände lite väl många närskott. (Var det inte foul ibland ?)

Trist att laget inte spelar hemma i Umeå förrän den 25 oktober. Nästa match är hela tio dagar bort den 7 oktober i Nässjö. BSKT får slicka såren och fundera över om Butlers form duger för att få vara kvar. 

Södertälje fick slita för att besegra Kalmar. BC Luleå behövde inte slita för att besegra Fryshuset. Norrköping fick gå för fullt för att vinna i Uppsala. Gaddefors V. betyder mycket för dem. Om han inte blir kvar då får man det tufft att nå slutspel.

Gårdagens höjdare var utan tvekan Jämtlands kvalmatch till Eurocup mot Polska Slupsk. Matchen var tuff men Jämtland stod emot bra med 39 – 40 ledning i paus och en kanonstart på tredje där man gick ifrån till 41 – 51 men sedan var det stopp.

Slupsk började spela riktigt fysiskt och då fick Jämtland oerhörda problem att få lägen men man hängde med  till lika 63 – 63 efter tre perioder.

Tyvärr hade Guinn en riktigt dålig dag på jobbet. Om han hade satt sina öppna lägen som han normalt gör och inte passat bort bollen för mycket då hade vinsten varit inom räckhåll (83 – 73). Jämtland imponerar.

Chuck som normalt kommenterar varje domslut och kräver mer domslut visste sin plats igår. Inget tjat mot domarna bara armarna utåt sträck med jämna mellanrum. Bra coaching under hela matchen tycker jag.

Hade Rajacic inte koll på Kelsey Plum i USA s VM lag ? När hon kom in från bänken och började producera så verkade han så förvånad.

Visste han inte att hon är starter i WNBA mästarna Las Vegas Aces och att hon blev 2:a i skytteligans grundserie med 21 poäng per match. Jag är förvånad över att hon inte startar i USA. Hon borde vara given.

Jag tycker att man inte skall vara expert i SVT under ett dam VM vilket som helst om man inte har bättre koll än så. Killen gör det rätt bra men ibland blir det lite grodor.

Om jag hade varit programansvarig då hade jag anlitat Tapio Joulamo till dam VM, som har koll på dambasketen i Europa och USA. Jag tror knappast att det finns ngn som kan mer om den än han.

Godmiddag