Avståndet har ökat till USA damerna

I söndags gjorde jag ett studiebesök på nybyggda Thoren Arena och såg Thoren mot Falun. Jag skulle aldrig betala för att gå på innebandy men nu råkar jag känna Thorens head coach så han gav mig två biljetter.

Det var en positiv upplevelse med arenan men tyvärr kan jag inte riktigt ta till mig innebandyn som sport även om taktiken i mångt och mycket liknar basketen.

2-1-2, 1-3-1, 1-2-2 och 2-2-1 har vi spelat inom basketen låååångt innan man kom på att tillverka plastklubbor och ihåliga plastbollar.

Det är lite för mycket flipperspel över det hela och lite för mycket som går på ren chansning. Innebandy folket håller knappast med mig om det. 

Tyvärr så får man aldrig som i basket se någon dribbla bort en eller två spelare i en snygg soloräd och avsluta med mål därför blir ett s.k zorromål så uppmärksammat. I basket är det inte tillåtet att springa och bära med sig bollen, som i ett zorromål.

Det är kul för Thoren & Innebandyn att dom har fått en sådan specialhall med spotlights och laserljus samt en jumbotron i taket och till råga på allt och en ljudanläggning med perfekt stereoljud. Det höjer eventet ett par klasser över vad man kan åstadkomma i baskethallen.

Om basketen hade samma ljud & ljus förutsättningar då skulle publiksiffrorna direkt öka med åtskilliga procent. Basketsporten med sina trepoängare och dunkar är gjord för att kunna bjuda på show.

Jag räknade publiken och det stannade runt 300. Trots att det var en toppmatch i ligan så drog den ingen större publik. Parkeringen nära och rejält tilltagen, foajen är snygg och varm, det mesta är snyggt och byggt i trä men taket är tunt och av plåtliknande typ och det kändes kallt i hallen.

I morgon är det dags igen för BSKT och då borta mot svårspelade Köping. Jag räknar med en jämn match och att BSKT staben den här gången har en taktik som kyler ner Curry. Senast lagen möttes i Cupen fick han göra 25 + poäng på layups.

BSKT spelar tre (3) bortamatcher i rad och så den 25 och 28 oktober helt plötsligt 2 hemma matcher på tre dagar. Knappast upplagt för att jaga publik och försöka ”fylla hallen”.

Det är minst lika intressant att på tisdag kväll se hur det går för Jämtland kl 20.00 i Eurocup kvalet mot Polska Slupsk.

Det behövs en vinst för att komma med i gruppspelet. Slupsk är bra så chansen är nog ganska liten liksom det var för Norrköping. 

Bakken Bears från Åhus i Danmark vann sin Champions League kval final och är nu inne i gruppspelet. Dom har lyckats behålla 3 av sina bättre utländska spelare och i år har man tagit in pg Skylar Bowlin som var i Södertälje en säsong och tog guld åt Bosnic. Imponerande av klubben att ta sig in i Champions League.

Damernas VM spelas på fel tider för att jag skall kunna följa med live. Det får bli lite repriser i stället. 

Australien lyckades vinna till sist mot Kanada och tar sig till 1/4 finalspel. Det hade varit pinsamt annars för värdnationen. Om dom slipper USA i kvarten då kan det bli final som jag tippade inför VM.

Jag tippade även att Belgien skulle överraska men tyvärr så skadade sig Messeeman i dagens match och det verkar vara slutspelat för henne. Jag tror fortfarande inte på Frankrike pga deras virriga spel. Dom har all talang som behövs men konstig strategi.

Även Kanada har talang som krävs för att ta sig till en final men spelarna spelar lite för mycket WNBA taktik eller säg för mycket själva.

Har svårt att se att Serbien kan foula sig vidare i turneringen och Kina är för svaga för semis.

Det har pratats en del om att USA kanske kan förlora VM finalen i år men nej.

Avståndet har i stället ökat. WNBA har varit mycket bättre i år än någonsin tidigare. Spelar utvecklingen i USA på damsidan går snabbare än på herrsidan och jag tror att alla stjärnornas spel ute i Europa är anledningen.

Godmiddag