dom borde känna ett visst ansvar

Efter A3´s skamliga uttåg från SBL har jag valt att inte kommentera SBL dam överhuvudtaget och så får det vara tills vidare eftersom jag inte längre kan följa ligan live på plats i Umeå.

Härom dagen hörde jag en person med visst inflytande i basketen säga att det finns ambition hos div ett laget att ta sig tillbaka till SBL.

Jag hoppas att det är korrekt för Umeå ”måste ha” ett damlag i den högsta ligan. Det har vi haft i 22 år i rad sedan millennium skiftet.

Troligtvis får det bli i en annan förenings regi eftersom KFUM Umeå har sagt i media att man har en uttalad filosofi att bara satsa på ungdomsverksamhet.

Det var även med den motiveringen och prat om för höga kostnader som KFUM senast lade ner damlaget Umeå Comets år 2012 och Umeå BBK (Udominate/A3) bildades.

Jag tycker att de som körde SBL laget A3 i botten borde känna ett visst ansvar för att återupprätta dam elit basketen igen och hjälpa till med rekonstruktionen.

Jag hade lite synpunkter härom dagen om innebandyn. Det retade några bekanta som jobbar på innebandy förbundet i Västerbotten.

Jag menade att det är lite av ett flipperspel och att så mycket går på chans. Dom tycker givetvis att jag inte har en susning men det har jag.

Jag tror faktiskt att det är det som är sportens stora fördel. Det är en sport som är lätt att börja med och även lätt att kunna vara med och spela. Det är många som direkt kan kliva in och spela och bara vispa runt med klubban. De som har drivet att träna eller bra bollkänsla går längst precis som i alla övriga sporter.

Alla kan ju inte spela ishockey pga få föreningar och få ishallar och kostnaden därför har innebandyn sådan framgång i länderna i den norra delen av Europa och dessutom är det varmt och skönt inomhus och man slipper ha på sig flera kilo skydd på kroppen.

Jag själv skulle troligtvis ha valt ishockey om det hade funnits en ishall på min hemort pga pappas intresse. Jag var ofta på rinken men snöskottningen var för tråkig och jobbig så jag valde basket med Lars Aasa inomhus i värmen i stället.

Innebandyn har 70% av alla tider i stora hallar (30 st) i Umeå 70% !!!!!! 

Dom har bl a tre (3 ) fullstora specialhallar enbart för dem. Det är otroligt och inte konstigt att andra sporter inte kan växa mer när det inte finns tider till förfogande.

De som ändå lyckas få fram bredd och bra elitlag är bara att bocka och buga sig för.

Att man lyckas beror ofta på att några eldsjälar ligger bakom ett enormt engagemang som smittar av sig på ett antal spelare och någon tränare och då kan man gå riktigt lång. 

Det är nyckeln till de framgångsrika år som Umeå har haft för handboll, volleyboll, basket i Umeå Kommun från 60 talet fram till 00 talet. På den tiden gick det att driva elitidrott med eldsjälar och små medel. Den tiden är nu förbi.

Man pratar ofta om att det är ledarbrist i basket, handboll och volleyboll att man inte kan ta emot fler ungdomar och det stämmer till viss del men vem vill vara ledare när man bara får halltider runt 16.00 när man har ett civilt arbete eller sent på kvällarna när familjen kräver sitt.

Det är dags för Umeå Kommun att börja frilägga ett par hallar för andra sporter än innebandy och när jag skriver frilägga då menar jag att inga andra evenemang skall bokas i dessa hallar, som tvingar ut t ex basketmatcher i en gympasal utan 100% korrekt utrustning för basketboll.

Umeå Kommun delar ut 5.5 miljoner till elitlag med behov och är ju bra men varför hjälpte man inte damlaget Umeå BBK/A3. Visste man verkligen ingenting om läget ? Var det pga skatteskulderna ? Sänkte man laget medvetet ?

1140 besök på HOOPS igår är kul. Jag har räknat med en kraftig nedgång nu när jag inte skriver om SBL dam längre men något sådant kan jag inte se än så länge. 

Godmiddag