BSKT ska helt enkelt vara före Köping i tabellen i år.

Otroligt starkt av BSKT att spela så bra och vinna i Köping men

Hur är det möjligt att O Gehrke kom undan med en vanlig foul när han svingade armen och spräckte ögonbrynet för Cole Welle. Begenicic stod bredvid. Det Gehrke gör hör inte hemma på en basketplan. Jag vet inte om BSKT gör en anmälan för tilltaget. I mina ögon är det en diskvalificerande foul.

Det fanns en sjuksköterska på plats men hon kunde inte sy och hör och häpna. På Köpings sjukhus kunde man inte heller sy utan Welle hänvisades till Västerås. Måste man ha med sig egen läkare vid bortamatcher i Köping i fortsättningen ?

Det hände ytterligare en märklig sak i matchen. 

Dickerssons sista 3 poängare tecknades som en trea

av domare Begenicic men efter protester från coach Gehrke så ändrades det konstigt nog till en tvåa. På videoupptagningen syns det tydligt att det är en trea. 

Detta inträffade i ett avgörande skede av matchen men som tur är fick det inte en avgörande betydelse pga BSKT´s fina avslutning av sista perioden.

För övrigt så har Balibrea balans och ordning på laget, som spelar en stabil basket på toppen av sin förmåga.

Köping har många bra spelare men jag har lite svårt att förstå vad dom håller på med.

O´Reilly dribbler på tok för mycket, dom spelar bättre när Carlsten är pg. Rudd spelar för långt från korgen, Gehrke får alldeles för mycket speltid, Åhlin och Larsson alldeles för lite. Laget har ingen balans och ingen ordentlig struktur. BSKT ska helt enkelt vara före i tabellen i år.

Norrköping har äntligen bytt kameravinkel

så att man kan se lagbänk områdena under match. Det förhöjer kvalitet på sändningarna och dessutom slipper man höra lika mycket av deras gapiga tjoande speaker som inte uppträder objektivt som en speaker skall vara enligt uppförande koden (eller hur).

Terins, Dawit och Schüberg är Norrköpings hjärta. Om man kan få lite kontroll på dem då kanske det går att vinna mot dem.

Det pågår ett VM kval för damer just nu

i Osaka, Belgrad och Washington men medier följer inte matcherna trots att det är en av världens största idrottstävlingar som skall spelas i Australien 22 september till 1 oktober.

Jag kan ha en viss förståelse över det svaga mediala intresset även i övriga världen eftersom många lag som redan är kvalificerade pga tidigare resultat deltar.

Vad som är vitsen med det har i alla fall jag svårt att köpa.Behöver dom träningsmatcher eller är dom ute på en PR turen för basketsporten. Helt klart onödiga matcher. 

I torsdags såg jag Japan komma tillbaka och vinna mot stornationen Kanada

efter 20 poängs underläge i första halvlek. Japan var bra redan i OS men efter att ha tappat coachen till herrlaget så var det inte många som trodde att dom skulle kunna spela så bra igen. Jag blev väldigt imponerade av dem. Snabbt strukturerat spel och väldigt bra skytte.

Kanade förvånade med att till VM kvalet

välja en spansk coach Victor Lapena som fn coachar Fenerbache i Euroleague. Det tror jag var ett misstag för han vinner bara när han har de allra bästa spelarna och det har han i Fenerbache. Kanadas nuvarande landslag är sämre än nuvarande Fenberbache tycker jag men Kanada går nog vidare i alla fall.

Godmiddag