A3 lirade bort Visby

I Tapio Joulamos tippning inför säsongsstarten trodde jag att Visby skulle kunna prestera bättre i år men jag hade fel. A3 klädde av Visby ganska lätt på måndagen och som det ser ut nu så får Pinto rätt som tippade dem näst sist.

Jag väntade mig aggressivt pressande försvar över hela banan från Visby för att trötta ut ett ganska tunt A3 men i stället var Visbys försvar passivt och svagt fram till starten av den tredje perioden då man gjorde ett försök, men A3 svarade och körde i stället över Visby.

Visbys utländska spelare visade sig vara klasser sämre än A3´s och när dessutom både Uhrström och Rosendahl spelade på topp då hade Visby ingen chans.

A3 åkte ner med en erfaren femma och det räckte långt. Alla fem spelade riktigt bra. Thompson stabil hela matchen men suverän i andra halvlek, Degbeon suverän hela matchen och likaså Mazionyte. 

Tänk på att Mazionyte inte ens fick starta senast mot Eos. Nu fick hon visa vad hon går för. Jag skrev för en tid sedan att hon är god för 15 poäng och 10 returer i varje match bara hon får spela mycket. Igår blev det 19 poäng, 15 returer och 5 stulna.

Även dubbellicens spelarna gjorde bra inhopp och då särskilt Ida Lundgren med fighter inställning i försvar och på returerna.

Jag anser att anlednings till att A3 spelade så bra var att det inte fanns utrymme till mycket byten. Spelarna var inställda på att få spela mycket och det gällde att spela smart.

Spelarna kunde spela ut och tvekade inte att ta de skottlägen som man fick och då fick man även flyt i spelet. När man fick flyt i spelet då försvann även en del av tröttheten och man orkade kämpa – ett känt symptom.

Jag tycker att det var en av de bättre matcher jag har sett A3 göra på länge och det behövs med tanke på att det är Alvik hemma som gäller på lördag. Med den här inställningen kan man vinna mot Alvik.

Även coach Enjebo skall ha beröm för variation i försvarsspelet i rätt ögonblick och flera time out vid rätt tillfälle.

Som du vet har jag alltid ett ord över för domarna och det eftersom de har en så viktig roll i en basketmatch. Några få petiga foul på spelare skulle ha kunna vända den här matchen till något helt annat. Nu visade det sig att domarna hade en riktigt bra dag med rättvisan i förarsätet och det gynnade det lag som spelade bäst försvar och det rörligare och bättre anfallsspelet.

Fantastiskt med basket på Svt för tredje dagen i rad men går det inte att få fram någon som kan kommentera matcherna på ett mer professionellt sätt ?

Jag vill inte vara negativ men med någon lite mer kunnig och insatt person skulle det betyda en hel del. Jag föreslår att landslagschefen Fredrik Joulamo lägger in måndagsmatcherna i sin agenda. 

Godmiddag