Tuff premiär för BSKT

I morgon blir det till slut premiär för BSKT i årets BLH efter Corona avbrottet och det blir mot tuffast tänkbara motstånd BC Luleå borta. 

BSKT mötte BC Luleå i en träningsmatch för en månad sedan och hade då ingen chans framförallt att stoppa Murry. Han gjorde i princip som han ville och bröt ensam ner BSKT´s lagförsvar. Till råga på allt så lekte Rönnqvist i matchinledningen och sänkte allt och hade 15 poäng redan efter dryga första perioden.

BSKT har en lite chans att vinna och det är en smart defensiv taktik, mycket tålamod och en dålig dag för BCL. Dessutom måste BSKT får rejält med flyt. Bollen är rund och allt kan hända säger optimisten men nej säger realisten.

Jag tror ärligt att BSKT kommer att bli riktigt bra så småningom. Laget var på väg mot bra form när covid19 satte stopp och det blev fjorton (14) dagar tvärstopp. Det kommer att ta tid att komma tillbaka i god form. 

Spanjoren Esteban och nigerianen ”MO” har mycket att bevisa om de skall få vara kvar i BSKT. Esteban har inte övertygat vid lagets tre tränings matcher och store ”MO” gör nu sin första match.

Om jag vore bossen då skulle dessa provspelande herrar få gå och jag skulle ta in en ny snabb amerikansk Guard och en amerikansk power forward som kan spela starkt nära korgen.

Miskolc förlorade mot turkiska Izmit i kvalet till damernas Euroleague vilket innebär att Miskolc hamnade i samma grupp i Euro Cup som A3. Ett ganska lämpligt motstånd för Umeå laget om än svårt. Lettiska landslags centern Vitola är svår att tas med.

Jovanovic som spelade med Luleå BBK 19/20 är nu starter i Izmith och hade gjort 18 poäng med 6 minuter kvar av matchen som Izmit vann med 20+. 

Hur är det möjligt att man får genomföra TV Pucken i Umeå med 10 deltagande lag och ca 40 personer i varje grupp. Snacka om en koncentrerad smittspridare. Javisst ja det är ju hockey.

Godmiddag