Gustavsson påfördes extra timeout för maskning. Vad är det som händer ?

Onsdag 8 januari, 2020

BSKT gjorde det riktigt bra i Borås igår men andra halvlek var underlig. Vad var det egentligen som hände ?

Igår åkte Gustavsson först på att bli påförd en extra timeout när domaren tyckte att BSKT var långsamma vid egen timeout. Han hade inte blivit varnad och lamporna i hallen var fortfarande släckta när ”rättskiparen” agerade. Skandal.

Jag har coachat i 40 år och har aldrig sett något liknande.

Har det överhuvudtaget hänt någon gång tidigare i BLH ? Varför agerar domaren på det viset ?

Strax efteråt åkte han på en ny teknisk foul när han hade synpunkter på särbehandlingen under korgarna. Det står nu helt klart att ett påbud har gått ut till domarna att hålla Gustavsson på mattan.

Jag har sett massor av matcher i år live och streamade där coacherna har dragit ut på timeouterna långt efter signalen och ljuset har tänts utan att domarna har påfört dem ytterligare en timeout. Domarna i BLH skulle aldrig agera så mot Gehrke, Öqvist, Degernäs m fl men en ung coach från Umeå kan man använda och statuera exempel. Fegt.

Jag tyckte att domarna dömde riktigt bra i första halvlek utom de första fem minuterna då de släppte igenom några knuffar och nedklubbningar. Något måste ha hänt i pausen för ”de kom ut som ett helt nytt lag” och förändrade sitt sätt att döma. BSKT tappade helt koncepten och förlusten var ett faktum. Trist att se. Det blir helt enkelt dålig basketboll.

Colin Welle visade igen att han inte är någon turgubbe utan en välutbildad basketspelare med den rätta attityden att alltid gör sitt bästa för laget. 16 poäng och 13 returer och bra försvarsspel utan att dra på sig någon foul på 30+ minuter är berömvärt. Kanske bjuder han på lite för mycket hjälpförsvar ibland som kostade några 3:or. Tänk om alla i laget hade samma inställning till returtagningen. Det skulle direkt göra skillnad.

När Fridriksson var i Umeå var han helt borta med bara 8 poäng, igår lekte han in 25. Tyus var grym i Umeå med 27 poäng igår svag och bara 4 poäng, Cutbertsson sådär i Umeå med 12 men igår stark och 20 poäng. Borås är ojämna trots tabell positionen, den enda som är stabil är Person med samma 12 poäng i stort sett i varje match. Jag tror inte att Borås spelar final i år. Det blir BC Luleå och Södertälje om de slipper varandra i en semifinal.

Godmiddag