Många besökare på HOOPS

Tisdag 7 januari, 2020

Mina synpunkter om veterandomarnas bedömningar var tydligen intressant läsning. Hela 761 besök hade jag på krönikan den 2 januari. Jag har mina stadiga dagliga besökare runt 500 men min kritik mot veterandomarna är känslig och åsikterna sprider sig.

Antagligen är åsikterna om krönikan delad liksom baken men jag skriver i alla fall vad JAG tycker och många håller med mig.

Jag efterlyser som du förstår en mer slavisk användning (ej personlig tolkning) av regelboken. Det skulle bli betydligt fler avblåsningar i matcherna men det skulle också innebära fair play och större chans att rätt lag vinner matchen.

De rutinerade lagen/spelarna skulle givetvis förlora på detta. De är ”van vid att få göra lite om de vill”.

Jag vet att det finns dem som anser annat. ”Låt lagen spela” , ”varför blåsa så petigt”, ”det skall vara grisigt i slutspel”. Alla dessa kommentarer är enligt mig skitsnack. Domarens jobb är att följa regelboken. PUNKT.

Vid en BLH match för en tid sedan sade kommentatorn att domarna i BLH är riktigt bra och har lägre felprocent än spelarna, men bara ett par minuter senare blev han helt tyst när han såg några horribla icke domslut live.

Igår kväll tittade jag på herrmatchen Miami vs Duke i NCAA div 1. Det är en helt annan sport än BLH. Det är riktigt bra basket utan det smutsiga spel som tolereras i BLH. Sverige kommer aldrig att kunna konkurrera på herrsidan så länge som vi fortsätter med det smutsiga spelet.

Jag tycker att det var intressant att studera Södertäljes matcher Champions League och i Eurocup i år. De kunde inte spela försvar på samma sätt i dessa matcher som de gör i BLH för då haglade foulen över dem. Om du har lite tid över då kan du titta på någon av deras matcher (fibayoutube) i slutet av Eurocup och se vilken enorm skillnad det är på deras försvarsspel. Degernäs var dessutom tvungen att hålla sig inom coachboxen.

Noterar att IBK Dalen inte tvekar att bluffa kraftigt med publiksiffran efter herr matchen mot Sirius igår. 1397 personer har man mage att uppge trots att alla borde veta att det är 1200 om det är fullpackat och inte en enda sittplats ledig. Den faktiska siffran var högt räknat max 800, som de nog borde vara nöjd med. Publiksiffrorna för alla sjunker kraftigt med Björklövens framgång, det är ett faktum.

Godmiddag