Alla föreningar har sin policy

Denzel George till Jämtland.  Inget konstigt med det. Det är i år stora förändringar av alla trupper utom i Norrköping och kanske Borås. Det som är trist det är att läsa att Denzel inte kan hålla igen missnöjet med att inte få nytt kontrakt. Troligtvis begärde han löneförhöjning vilket är normalt.

Alla föreningar har en policy när det gäller lönenivåer. Om föreningen har problem med pengainflödet då tvingas man att omfördela resurserna något så att dessa skall räcka till för det som är ett absolut måste om man skall tillhöra toppen av serien nämligen 6-7 bärande spelare.

Nils Botold lämnar BSKT för Köping. Även här hade säkert kontraktet att göra med valet av Köping. Det som är den stora skillnaden och bra det är att Nils Botold inte har uttryckt besvikelse mot sin moderförening att man inte erbjöd det han begärde. 

Om pengarna skall räcka till att skaffa några bärande spelare då gäller det att vara återhållsam och ha is i magen. BSKT har valt att ta det coolt. En del spelare vill inte vänta utan väljer att byta till förening som erbjuder ett bättre avtal. Inget konstigt med det.

BSKT har som det verkar i stället valt att hålla i det man har i resurser. Försöka behålla några ur fjolårets trupp. Att försöka hitta några unga talanger utifrån och till sist komplettera med 3 – 4 importer. Jag tycker att man resonerar väldigt klokt. Nya sportchefen och headcoach har säkert något bra på gång.

Nyligen fick jag höra att BSKT hade slutbetalat skatteskulden på nästan 300 tkr till Skatteverket. Bara det visar att föreningen är på rätt väg. Nu gäller det att försöka få in de slantar som behövs för att klara eventuella skulder och även att hålla nere utgifterna.

Spelprogrammet blev som vanligt. Matcher på tisdagar och fredagar innebär att inte en rad kommer att finnas i den lokala papperstidningen dagen efter match. Jag tror att det fortfarande har betydelse för sportens status i Umeå. Ingen verkar hålla med mig.

Det kostar skjortan att resa och bo på hotell på veckodagar. Resor och logi blir inte billigare i år.

Kunde BSKT ledningen verkligen inte styra upp sitt spelprogram kommande säsong på ett bättre sätt eller fanns det ingen som helt enkelt tog tag i uppgiften. Isf kostar det mer än det smakar.

Bara 2 matcher på lördagar. Det är synd att BSKT inte testar fler matcher på helger för det är ju uppenbart att det är svårt att locka folk till baskethallen på framförallt tisdagar men även fredagar utan AW möjligheter.

Helg matcher skulle innebära mer barnfamiljer.  60 % av alla spelare (150 st) i min förening är under 13 år vilket innebär att de allra flesta förmodligen skall vara i säng på vardagar innan 20:00 och då har andra halvlek nyss startat i baskethallen. Matchstart har man i Finland 18:30.

Godmiddag