Vi väntar på Sverige

Övriga världen närmar sig Europa och Amerika det är bara att inse efter att ha sett Lettland förlora på hemmaplan inför en chockad storpublik mot Philipines med 80 – 89. Kroaterna var också skakade efter att ha förlorat mot New Zeeland.

I Bahamas finns en kille som heter Vj Edgecombe. Lägg det namnet på minnet. Han är 18 år och har levererar 20+ poäng och spektakulära flygturer i de inledande segrarna.  Han skall till Baylor i NCAA div 1 nästa år. Ser redan ut som om han kunde spela i NBA.

Fler oväntade resultat.

Litauen fick slita för att vinna mot Elfenbenskusten med 97 – 92. Spanien fick ingen lätt seger mot Angola 89 – 81.

Förr kunde man avstå från s.k ”blåbärsmatcher” men nu verkar det ha hänt något runt om i hela världen. De flesta nationerna kan prestera på Europa nivå. Vi väntar på att även Sverige skall börja prestera.

Det är ju jättekul med Larsson och Klintman men kommer dom att lyfta landslaget i framtiden. Det är frågan.

Vi fick inte mycket hjälp av Jerebko och Taylor. Var det pga att övriga spelare i Sverige inte höll nog hög klass som Jerebko och Taylor till sist valde att inte ställa upp eller var det bara det som har skrivits om.

Håll med om att man kan fundera över de verkliga orsakerna till att Jerebko & Taylor inte ställer upp för ”sitt land”. Jag tycker inte att deras förklaringar har varit hållbara.

Jag har tidigare skrivit om att dom kanske känner sig som amerikanare och inte som riktiga svenskar. Vad vet jag.

Franska damlaget till hemma OS ser starka ut. Jag har skrivit tidigare att jag tror att dom kan ge USA en match om guldmedaljen. När jag tittar på deras laguppställning så ser jag åter ett bevis på att den franska ligan är bäst i Europa. Endast tre (3) av spelarna i truppen spelar utanför Frankrike.

En intressant notering är också att mästarlaget Villeneuve bara fick med en spelare nämligen Janelle Salaün. Borges som blev 2:a i grundserien bara 2 spelare däremot Lyon som blev 7:a hela 4 spelare. Den 12 juli möter man Serbien i en träningsmatch. Det blir återigen en lätt seger.

Godmiddag