Pinsamt avbrott för arrangörerna

96 – 85 till Bahamas. Finland utan Lauri Markkanen och Sasu Salin kunde inte stå emot med sitt unga lag.

Bahamas med fem spelare som tillsammans har hundratals NBA matcher tog över när dom låg under med 12 poäng i mitten av den tredje perioden.

Med bättre försvar och bra 3 p skytte avgjorde dom. Tyvärr så är detta över för Finland. Utan Markkanen och Salin är man inga vargar.

Johan Lind från Norrköping hörde av sig igår och påpekade att jag hade fel i gårdagens text. Det tackar jag för.

Det ger mig chansen att rätta till det som blev fel. Jag blandade ihop åren och så var google översättningen konstig på finska förbundets hemsida. Delat arrangemang framgick inte i texten. 

Rätt skall vara att Sverige ansöker att få arrangera en av 4 grupper under Eurobasket 2025 som arrangeras i Finland och Litauen.

Det låter ju ganska rimligt med en grupp men varför i herrans namn i Globen som kostar en miljon per dag att boka upp. Det behövs minst 1 vecka för ett sådant arrangemang. Jag har fått förklaringen.

Stockholms Stad går in med massor av slantar för att täcka kostnaderna så då är det väl ok att köra i Stockholm men jag står fast i min åsikt att SBBF borde decentralisera matcher av det här slaget för att sprida basketen i landet. Det går att få ekonomi på det.

”Det är minst ett fel varje vecka” sade han också i all välmening.

Jag kan bara konstatera att med tanke på alla hundratals åsikter och gissningar och fakta, som jag för fram varje månad så är det inte så konstigt att det smyger in sig ”lite fel” här och där.

Jag tippade fel gällande Hampton och bröderna Hansson. Det bjuder jag på. Jag är inte emot någon bara för att jag gissar fel.

OS kvalet startade med en lite oväntat storskräll.

Kroatien körde över Sloveninen och vann ganska lätt med 92 – 108. Leningen var som mest uppe i 25p. Nyckeln var tempo i spelet.

Luca Doncic orkade inte hålla procenten. Kroatien var mycket bra och det trots att Hezonija inte hade någon bra match. Stor underskattning av Slovenien ?

Jag har tippar att Grekland tar hem Pireus gruppen men kanske kan Kroatien med en riktig toppmatch utmana Hellas.

Ett 30 minuter långt avbrott med 2.5 minuter kvar av 3:e perioden pga ej fungerande 24 sekunder utrustning på en korgställning var en rejäl plump i protokollet för arrangörerna i Pireus.

Det tog 30 minuter innan dom hade fixat en reservklocka som placerades i midjehöjd vid sidan av korg ställningen.

Lettland vann med 83 – 55 på hemmaplan mot ett Georgien utan Shengelia. Det är ett helt annat lag utan honom. Geo visste att det inte var möjligt att vinna så han vilade ombytt på sidan sittande på en cykel. Han spelar i nästa match. Lettland blir svåra att rå på med deras skytte.

Det blir garanterat Lettland vs Brasilien i final i Riga gruppen och den blir rafflande. Lettland blir svårslagna med storpubliken bakom sig men Brasilien är bra den här gången. 

3.3 miljarder kronor till Jason Tatum för ett nytt femårskontrakt. Det är galet och helt sjuk.

Godmiddag