Det är ute i landet hos föreningarna som basketen utvecklas

Jag avstår att lyfta Klintman & Larsson. Dom har fått media utrymme så nu gäller det att även leverera när dom får chansen. Det skulle vara väldigt kul om dom kommer upp i Jerebko klass under de närmaste fem åren.

Jag är tveksam till om Klintman & Larsson kommer att bidra till att basketen i Sverige utvecklas mer och snabbare. Under tiden som Jerebko & Taylor spelade i NBA gick ju intresset för basket ner i Sverige.

Det är ute i landet hos föreningarna som basketen utvecklas och växer. SBBF borde göra allt som står i deras makt för att stödja och underlätta för föreningarna.

SBBF borde satsa på att skicka ut våra 8-10 bästa ungdomstränare runt om i landet under tiden maj – augusti när dom inte är låsta i sina lag. Vilka som är bäst borde man kunna räkna ut. Det är bara att kolla på resultaten.

Det behövs inte mycket för att ett lag skall haussas upp i den svenska basketmyllan. Nu är det Köping som pga snabbt hopvärvat lag helt plötsligt nämns bland topp 4 (Norrköping, Borås, BC Luleå och så Köping). Om jänkarna håller Jackson och Radebaugh klass då kanske men senast hade dom även Larsson och Hansson.

Även i Luleå pratar man med stora ord om de nya jänkarna. Vad jag kan se så kommer dom från lågprislistan och då är det bara att hålla tummarna att dom har motivation och kan visa kvalitet när dom har landat.

Alltför många US spelare har av sina agenter blivit intalade med att dom kommer att dominera i den svaga svenska ligan. SBL har låg status ute i Europa och hos US agenterna. Det enligt mig orena och brutala spelet blir ett brutalt uppvaknande för de flesta.

Får BC Luleå behålla Smith, det är frågan. Jag såg honom spela med Bahamas igår. Han gjorde det riktigt bra när han fick chansen. Tyvärr matchade coachen NBA spelarna mest hela tiden och dom körde bara solo. Jag tror att Finland slår Bahamas i den första kvalmatchen 2 juli.

Umeå har fått sin egen Dokusåpa och den heter Björklöven. Det framgår mer och mer att mitt sätt att kalla dem för B-löven stämmer. När det i tisdags var årsmöte dök inte sittande styrelse upp.  Endast sittande ordförande. Man hade kommit överens om att göra så säger man nu.

Den nya föreslagna styrelsen bestående av VD:ar från åtta stora företag som kritikerna hade samlat ihop kunde inte väljas in av olika mötestekniska anledningar. Styrelsen omvaldes men med en ny ordförande.

Minusresultatet på 8.5 miljoner är bara som en droppe i havet så ansvarsfrihet beviljades tydligen.

Godmiddag