Headset för SBL domarna ?

Undrar om SBL domarna kommer att börja springa omkring med headset ?

Skulle inte förvåna mig det minsta om det kommer snart i SBL eftersom man har börjat med det i en del ligor.

Innebandyn startade med headset redan för flera år sedan. Helt onödigt kan jag tycka eftersom det är dödstyst på IB matcher förutom när någon gör mål då och då men det ser ju coolt ut.

Inom innebandyn är det inte tillåtet med exalterade speakers längre, som jagar upp publiken och får upp ljudnivån på läktarna.

När sporten började växa för 25 år sedan var det inte ovanligt med exalterade hemma speakers som inom basketen, men bortalagen började klaga.

Numera får speaker bara vara ”hockeyformell”. Rapporterar bara målgörare och tid eller utvisning och tid. Ganska trist eller hur men då kan ju vem som helst göra det simpla jobbet.

Om headset kommer kanske domarna kan snacka med varann i stället för det eviga snackandet med spelarna.

Domarna skall kommunicera med spelarna men som det är nu så är det rent ut sagt löjligt mycket surr. DET är en av de största anledningarna till att matcher tar så lång tid.

Nässjö gjorde ett bra klipp när man lyckades knyta till sig Felix Boström. En intressant spelare som kommer att sätta spår i SBL redan i år.

BC Luleå gjorde också ett hyfsat klipp när man fick Gustav Hansson att stanna.

Jag tror att han kommer att lyfta ytterligare ett snäpp till den kommande säsongen precis som han gjorde i BSKT. Blir Daniel också kvar det är frågan. Jag tycker att Håkan Larsson inte använde honom på rätt sätt.

Norrköping är anmäld till Champions League och det är kul. Synd att jag inte kan se matcherna på plats. Jag tycker att dom borde decentralisera matcherna för på hemmaplan drog inte dom matcherna så mycket publik.

28 lag har säkrade platser i grundserien. Norrköping är ett av 24 lag som under september kvalet skall göra upp om resterande fyra (4) platser.

Hopplöst så klart men bra med tuffa matcher för landslagsspelarna. Vi håller tummarna att dom får slita ordentligt under kvalmatcherna så att övriga lag i SBL har en lite chans att vinna mot dem någon gång under hösten.

Noterar att IBK Dalen har fått lägga in 27 matcher på helger i ”baskethallen” Umeå Energi Arena Vatten plus Scandic Cup x 2 och dessutom deras Floorball Festival.

SBL spelar nästan inga matcher på helger så det är fritt fram och högre prioritet än basketettan herrar & damer.

Jag tippar att basketettan herrar och damer i Umeå kommer att spela många av sina hemmamatcher i hallar med plastgolv och sämre utrustning för elitbasket den kommande säsongen.

Det kommer att innebära besvärligare matcharrangemang och sämre publiksiffror än i UEAV. Trist.

Godmiddag