Vilket pjoller om Mbappés brutna näsben. 

Han har ju en vecka till nästa match. De hinner special tillverka en mask till honom utan problem. Vi inom basketen är van med brutna näsben. Jag har fixat masker åt spelare med kort varsel flera gånger.

Mbappé kommer självklart att spela med ansiktsmask i nästa match allt annat vore en gigantisk överraskning.

Detta hände en gång när jag coachade Umeå Comets i en kvalmatch till dåvarande Damligan. 

Pam Rosanio kom till mig efter matchen och sade ”coach I think I broke my nose in the collision in the beginning of the game”. Jag körde henne till akuten och mycket riktigt var näsbenet av.

Läkaren höll på att svimma när han hörde att hon hade spelat hela matchen med bruten näsa. Hon gjorde 30 p, 12r, 5 st och vinst blev det dessutom.

Under den följande veckan lånade jag en mask från IKSU Innebandy och formade om den med värmepistol så att den passade Pam.

Hon spelade nästa helg utan problem och vidare till det att näsan var läkt. Pam Rosanio hade ”det rätta virket”. Kanske var det lite oklokt av henne.

Jag har alltid varit tveksam till allt ”high fiveandet” men när jag läser den här artikeln från basketens hemland då blir jag fundersam. Har det verkligen inverkan på resultatet ? Jag har sett lag stå och hålla om varandra i varje timeout en hel säsong men ändå inte vinna många matcher.

A Warriors Consultant Explains How High Fives Help Win Basketball Games

Teams that touch each other more, win more. The study claims that this holds true even if you control for obvious factors like good teams having more cause to celebrate.

Jag är fortfarande tveksam. Se varann i ögonen i stället. Om någon tittar bort eller har ”rådjursögon” då kanske man inte skall spela.

Dallas Mavericks staffer Mike Weinar. ”Whether you’re winning or losing shouldn’t really affect your work hours. It’s whether or not you’re prepared and doing the right things for your team.”

Om man måste läsa serietabellen upp och ner då påverkar det arbetet oavsett du vill det eller inte. Coacher som aldrig har varit på den förlorande sidan och legat i botten av tabellen har missat viktiga lärdomar som man inte kan läsa sig till. Bara uppleva och ta sig igenom.

Trevlig Midsommar