Lundqvist & Halvarsson till Spanien

Oliver Gehrke till Södertälje. Kanske logiskt med tanke på att SBBK bygger nytt och ungt och Gehrke, 24 år är ju fortfarande ung men ändå rätt erfaren. En bra värvning om han bara får vara skadefri. Rehab efter tre (3) korsbandoperationer förtjänar mycket tur. Vi håller tummarna.

Jag är lite fundersam över SBBK´s satsning på Chuck med tanke på att dom enligt uttalande skall bygga på ungt och nytt. Han är nog utan tvekan en bra tränare men frågan är om ”en drillare” är rätt man för ett ungt talanglag.

Den intressanta frågan just nu när det gäller Södertälje är om Palmblad och Radoslajevic m fl rutinerade herrar fortsätter. Jag tvivlar på att SBBK nöjer sig med ett mellanår i tabellens nedre regioner med Chuck som härförare.

Klara för Uppsala är Delryd, Friberg, Larsson och Jädersten vilket innebär att man har en stabil svensk grund men frågan är vad som kommer härnäst. Ryktet säger Gaddefors från Södertälje ? Han kan väl iaf inte spela på ett Zennström stipendium.

Klara Lundqvist till Girona som blev 4:a i den spanska grundserien men utslagen i semi av Avenida. Hon fick säkert bästa rekommendationer av sin spanske coach som kom från just Girona. Kanske är han tillbaka för man var inte så nöjda med Laura Antoja som var head coach i år.

Girona spelar snabb basket så det bör passa Lundqvist bra bara hon kan undvika att bli blockad nära korgen för i Spanien blir det inte lika många layups. Notera att även Regan Magarity spelar i Girona

Även Lollo Halvarsson hamnade i högsta ligan i Spanien. ID Euskotren blev 7:a i serien och utslagen i kvarten med 2 – 0 av Valencia. Kul att dom båda får spela på högsta nivå för landslaget kommer att behöva dem i toppform snart.

Intet nytt på BSKT fronten vad jag vet. Jag har försökt att luska fram lite het info men det är hermetiskt tillslutet. Har hört att man har haft besök av spelare från Östersund, Tureberg, Fryshuset.

Tippar att Eriksson-Hansson, Yemane, Lundmark och Lindblom blir kvar. Med fyra hyfsade jänkare räcker det en bra bit iaf.

Pratade med en basketkunnig som var i Södertälje och tittade på veckans läger. Han tyckte att Lundmark och Lindblom hade gjort bra ifrån sig. Jag vet att dom är motiverade killar som tränar mycket själva så det var bra att dom fick chansen att delta.

BC Luleå presenterade idag Brandon Johns JR, 203 cm. ”Bästa forward i ligan” är ord som jag hittar i lokalmedia. Jag säger bara – månne det. Jag har inte glömt floppen Matthews från i fjol. Han var bara bra en gång och det var mot BSKT när han satta 27. Med Mucius hade BC Luleå spelat final.

På SBBF´s hemsida skriver man om Vision och Värdegrund och det är väl bra, men man använder en bild med Udominate/A3. Kanske inte så lyckat med tanke på att den VISIONEN inte höll särskilt länge.

Efter 10 år var allt över. Guldet 2019 är glömt. Var finns förresten pokalen ? Jag är fortfarande riktigt besviken på det egennyttiga projektet som innebar att dambasketen 2022 fick börja om från ruta ett igen. Tar det åtta år igen att komma tillbaka till SBL ? Vill man överhuvudtaget tillbaka ?

Godmiddag