Vem är det som styr svensk basket ?

Södertälje BBK får nu stark kritik för att dom tvingas dra ner på allt pga sin satsning. Uttrycket ”ekonomisk dopning” dyker upp igen. Det borde man gräva ner direkt.

Det är bara att inse att dom bara är en förening bland alla övriga med optimistiska ledare som har tagit chanser och har hoppats och trott att det skall ordna sig med allt. Ingen kör medvetet ner föreningens ekonomi det fattar väl alla. 

Jag tänker inte rabbla upp alla elit klubbar som har jobbat på det här viset under de senaste 30 åren men det är många både på herr och damsidan. Några har lyckats med gamblingen och har håvat in framgångar och ibland tom SM guld samtidigt som en del har fått lägga ner.

Har ni glömt att det inte är mer än 5-6 år sedan som de senaste 4 säsongernas mästare Norrköping Dolphins var ute i media och pratade om sin ekonomiska kris. Dom har gjort ett stor jobb men man har även haft en del tur.

Johansson i podden Bänkvärmarna sade att det kanske är dags för ”En sänkning av den allmänna ambitionsnivån”. Bra tänkt Johansson.

Jag har skrivit varje år om det i HOOPS sedan 2017 men den åsikten är det inte någon som har köpt. Jag har i stället kallats negativ och bakåt strävare, men verkligheten kommer så småningom ikapp en – om man inte råkar ha tur.

Motståndet till förändring är starkt men det vore intressant med ett rejält omtag.

SBBF vill upprätthålla statusen på SBL och övriga serierna eftersom avgifterna som kommer in är så viktiga. Alla avgifter borde sänkas drastiskt. Antalet spelomgångar i grundserien ändras till en rak vanlig dubbelserie där lagen möts 2 ggr.

Min åsikt om återgång till 2 domare och ingen kommissarie i SBL skrattar man åt. Jag tycker fortfarande att det borde vara ett av de första stegen åt rätt håll.

Restaurangklubbarna vill absolut inte riskera att antalet inkomstbringande hemmamatcher minskar.

Det blir 27 matcher i grundserien plus 3 s.k utjämningsmatcher kommande säsong. Vilket tjoller. Restaurangklubbarna tänker bara på sig själva och då måste någon annan sätta ner foten. Vem är det som styr svensk basket egentligen ?

”SBL befinner sig i ett dödläge”. De starkaste klubbarna köper ihop de spelare och coacher de behöver för att vinna år ut och år in vilket gör SBL till en ganska trist liga med nästan samma vinnare år ut och år in.

Många föreningars bristanade resurser kommer att innebära att det troligtvis blir en stor omsättning och förflyttning av spelare mellan föreningarna. Det enda som troligtvis är helt klart det är att Norrköping kommer att sitta kvar på tronen minst en säsong till.

Godmiddag