Blir det en team makeover ?

Respekt till Borås som kunde stå emot så bra i match fem. 76 – 72 var ett starkt resultat av dem mot maktfaktorn Norrköping. Jag tror att de flesta i Borås håller med.

Knappast staben som hade högre mål med årets säsong. Utan några få misstag under de sista minuterna hade det kunnat bli en match sex i Borås.

Respekt till Norrköping för deras lagbygge och enorma organisation. Fattas bara annat att det måste ge resultat. ”Blir det en team makeover till nästa år”.

Frågan är bara vad deras överlägsenhet har för inverkan på övriga basket Sverige. Ingen verkar kunna hänga med dem. Mitt personliga intresse för serien har sviktat och det säger en del. Jag vet att många inte tittar på finalerna.

Jag har skrivit om det förr och jag gör det igen.

Jag tror att något måste göras för att öka intresset för SBL och då är frågan vad.

Jag tror att lagen måste bli jämnare för det är inte bra med en liga där man nästan vet i förväg vilket lag som troligtvis kommer att vinna. Jämnhet höjer intresset.

”De 4 bästa” borde spela i EuroCup och NEBL i stället för i SBL´s serielunk.

Seeda ”de fyra” direkt till kvartsfinal och låt dom övriga göra upp om de övriga fyra platserna. I slutspelet max 2 utländska spelare per förening.

Bäst av 2 i kvartsfinaler och semifinaler och bäst av 3 i finalen. Spetsa till allt.

Restaurangklubbarna och deras försvarare kliver nu fram fram och och säger.

”Ni får anstränga er och ta tag i saker och ting och göra ett lika bra arbete som vi har gjort”. ”Varför skall vi behöva ta ett steg tillbaka”.

Ibland kan man behöva ta ett steg tillbaka för att kunna ta två steg framåt. Spel i EuroCup och NEBL skulle vara att ta ett steg åt sidan och göra ngt annat.

Jag förstår så väl föreningarna i Superettan. Det finns absolut ingen rim och reson i att med en låg elitbudget ta steget upp och förlora 75% av matcherna och kanske dra på sig ett skuldberg.

Jag tippar att Högsbo har tagit steget på grund av att dom har ekonomi att tävla från dag ett. Dom har en plan för hur dom skall fylla läktarna för om ingen vill se dem spela då är det ju ingen idé att spela för sig själva.

Jag tror att alla klubbar som ligger efter restaurangklubbarna nu går omkring och hoppas att spelarna i Norrköping vill söka sig vidare.

Dom borde vilja söka nya utmaningar och inte stanna kvar i status quo. Både Borås och Jämtland lär städa rejält i trupperna och komma med något helt nytt för det är nödvändigt för att nå högre.

Hoops gissade rätt för 2 månader sedan. Ellen Nyström valde Spanien. Zaragoza är bättre än Sepsi där hon spelade i år. Deras lag är inte så namnkunnigt men ändå så starkt så det blir svårare att ta en plats i startfemman där. Lettiskan Aleksa Gulbe lämnar så det är troligtvis hennes plats som Nyström tar. Jag tippar att hon hade mer lukurativa bud från Turkiet och kanske även Grekland men valde en stor och stabil spansk klubb.

Godmiddag