Södertälje släpper stjärnorna

 Klara Lundqvist, Frida & Elin Eldebrink och Louise Halvarsson enligt uppgift.

Det är bra för Luleå och Norrköping tycker säkert några. Jag tycker att det är bra för hela SBL dam.

Förhoppningsvis kanske även Luleå och Norrköping besinnar sig när det gäller inköp av nya jänkare och i stället nöjer sig med att satsa mer på de svenska spelare så att de som vill kan satsa inte behöver åka utomlands.

Jag tror att damernas SBL skulle bli intressantare och dra mer publik med de svenska spelarna som ligans dominanter. Av de amerikanska spelarna som har rekryterats de senaste åren är det få som har varit ”så mycket bättre” än de bästa svenska spelarna i lagen.

Dom fyra SBBK spelarna borde inte ha något som helst problem att hitta nya lag ute i Europa om dom vill fortsätta att lira och få hyfsat bra betalt, men det blir knappast solen i Spanien, Turkiet, Grekland eller Italien. Varför inte den Brittiska ligan som är på uppgång både sportsligt och ekonomiskt.

Har SBBK bestämt sig att i stället satsa allt man har på herrlaget. Det vore tvärt om mot vad som händer inom sporten i övriga världen där man satsar mer och mer på damidrott. Om man trappar ner damerna och satsar på herrarna då kännas det som ett lite konstigt beslut. 

Slutspelet har börjat i Spanien. I kvartsfinalerna spelar man bäst av 3. Real madrid tog 2 raka mot Gran Canaria och är klara för semifinal. Barca har 1-0 mot Teneriffa, om Barca vinner då blir det alltås real i semi. Unicaja har 1-0 mot Manresa och Murcia 1 – 0 mot Valencia.

Flåt mig men igår tittade jag på semifinalerna i den ryska herr superligan. CSKA Moskva lyckade gå ifrån på slutet och vinna mot Zenit St Petersburg med 97 – 91 till 4 – 2 i matcher och finalplatsen är klar. Lokomotiv Kuban vann överraskande med 98- 68 mot Unics Kazan och kvitterade till 3 – 3 i matcher.

Basketen i Ryssland liknar den i Sverige på ett sätt och det är den fysiska kontakten som tillåts med armar och händer. De amerikanska och övriga utländska spelarna gillar det inte men dom har sålt sig till mammon så dom får tåla det.

Godmiddag