En trevlig basketmatch fram till halvtid.

Domarna dömde bra i första och delade ut 12 – 16 i foul, men helt plötsligt i andra halvlek så var man inte lika noga vid P&R screens och det innebar att Terins fick det utrymme han behövde och då var det game over.

I Borås var det bara Logan & Brändmark som får godkänt.

Övriga jänkarna cokade på hemmaplan liksom Andersson, Gunnarsson, Johansson & Person (0 av 8 på skotten tillsammans) . Andreas Person som är en vass skytt hade 0 p och bara 1 skott på 17 minuter. Det är en märklig taktik.

Domarna delade ut 21 – 30 i foul och det är bra men kunde ha varit lite mer. Det blir direkt lite bättre basket när lagen måste anpassa sig till gällande regler.

Minus 27 i förra matchen för Norrköping blev vinst med 22 !!!!! i samma hall 2 dagar senare. En svängning på nästan 50 pinnar tyder på svajig kvalitet på båda lagen och taktiken och då jämför jag med matcher ute i övriga Europa.

I Finland är det tight i semifinaler och finaler. Finalen i ABA ligan var tight.

Om du vill se några bra matcher så titta på Crevna Cvezda vs Partisan i ABA Finalerna. Både match 1 och 2 finns på youtube. Tight och modiga refs.

På lördag runt 20.30 får Norrköping fira guldet på hemmaplan ”som planerat”.

Jag är mest besviken på Jämtland & Chuck. Dom hade alla förutsättningar för att vinna guld i år men något gick snett. Jag vet inte vad. Jonte sade ngt om att Chuck kan vara på väg till Södertälje. Bristen på resurser i SBBK motsäger det.

Jag läste BT.se om Borås Baskets scouting och förberedelser inför matcherna mot Norrköping. Det börjar likna raketforskning………….

Ärligt talat så undrar jag om spelarna verkligen klarar att ta del av all den informationen som pumpas ut till dem före matchen. Jag tror att få fixar det. Det går nog in, men väldigt lite stannar kvar och kan nyttjas effektivt.

Det är coachernas sätt att lägga över det hela ansvaret på spelarna.

Jag tycker att det är coachernas ansvar att leda laget under matcherna och göra nödvändiga korrigeringar.

Jag tror på aktiv coaching under matcherna men det ser inte jag mycket av idag.

Man byter sällan spelare vid timeout i SBL och man ändrar sällan något synbart i försvar däremot är man bra på att rita upp spel som man vill använda. ”Man följer sin s.k gameplan in i döden”.

Sverige har massor av ”digitala coacher” men inte bra matchcoacher som har fingertoppskänsla att ha inne rätt spelare på banan och kunna hitta de som spelar bäst tillsammans.

Få coacher vågar agera spontant under en match. Man anser att motståndet är för bra och avstår därför att testa.

Eller är allt bara en synvilla för mig……..

Godmiddag