Äntligen en riktig basketmatch igen

Äntligen fick vi se en riktig basketmatch igen och inte en ”arm wrestling match”. Skillnaden på Norrköpings försvarsspel var så stor så att det nästan såg komiskt ut. Helt plötsligt spelade man med reglementsenligt avstånd och Borås fick möjlighet att spela basket. + 27 !!!!! till Borås.

Inte ens Duracell terriern Schüberg spelade försvar som vanligt och då måste det ha varit beordrad defensiv taktik och inte något annat.

Missnöjet över foulavblåsningarna var som vanligt många hos Norrköping även om i stort sett varje avblåsning var motiverad. Domarna dömde riktigt bra och rättvist.

Jag vill inte ta något från Borås som gjorde en strålande både defensiv och offensiv match.

Borås kontrollerade returtagningen under egen korg och dessutom sköt dom bra nu när Norrköpings guards inte höll i skyttarna. Det såg ut att gå lite väl lätt att utmanövrera gästerna så jag anar ”Ugglor i mossen”.

Kan det vara så att Norrköping är så säkra på att ta hem det att man inte tog matchen till 100%. Vill man vinna SM guldet på hemmaplan och samtidigt dra in 500 tkr till. Nej så kan det väl ändå inte vara att man är så förslagna.

Några intressanta noteringar från matchen är att Schüberg sade i intervjun efter matchen at ”Dom spelade väldigt hårt försvar”, men det stämmer ju inte alls. Borås spelade BRA försvar utan att grisa till det. Det var ett taktisk uttalande för att försöka påverka nästa match.

Jag är också förvånad över att head coacherna själv måste hämta en stol att sitta på när det är timeout. Med två assisterande coacher så borde väl en av dem ta fram stolen och den andra hjälpa till med att ta bort den.

Till sist denna eviga 20 minuters pausen som restaurangklubbarna kör med.

De som hänger i baren i pausen är knappast de stora basketälskarna.

Det är heller inte konstigt att vi inte ser barnfamiljer eller alla ungdomar på vardagsmatcherna när man envisas med så långa pauser. Klockan var 20.15 när andra halvlek kom igång igår och läggdags för många när den var slut.

Godmiddag