Vill du utvecklas och ta en plats

Nästa vecka den 26 maj har det gått 2 månader sedan Umeå BSKT avslutade säsongen men fortfarande har ingen tagit tag i en organiserad försäsongsträning. Några spelare tränar individuellt och några har tydligen förmånen att få individuell träning av Gabo Loaiza som finns kvar i Umeå.

Jag tycker att man borde ha organiserat ett ordentligt försäsongs program som borde ha kommit igång redan för en månad sedan. Jag tycker att det är naivt att bara släppa allt och ”hoppas att spelarna är motiverade och seriösa” och vet vad dom behöver göra för att bli bättre.

Alla som är intresserade av att försöka ta en plats i SBL och BEH laget borde vara inbjudna till att delta i försäsongs programmet som borde pågå minst 5 dagar i veckan. Basket, fys, basket, fys, basket borde vara minimum plus individuell gym program.

De som idag spelar basket på elitnivå eller vill spela på elitnivå borde inse att det inte är någon idé att hålla på om man inte går all in. Att köra på i gamla hjulspår och göra som man alltid har gjort ger inte mycket resultat.

Vill du utvecklas och ta en plats då måste Du måste öka dosen och träna effektivare.

Få tycker att det är kul/roligt att träna mycket och hårt därför blir så få riktigt bra. Jag har sett lata s.k talanger i hela mitt liv som har velat men inte har blivit någon basketspelare pga sin lathet och pga just sin talang.

NSD krönikören Lindvall hade ett kul tema på sin senaste krönika där han klassar SBL´s gnälligaste coacher. Han träffade helt rätt när det gäller den första platsen.

Mikko Riipinen må vara guldmedaljör både som spelare och coach och tom Förbundskapten, men som förebild till spelare och ungdomar så är han en disgrace. Det är rent ut sagt pinsamt att noga studera hans beteende under matcherna. Till och med när han leder med 25 poäng i Umeå så håller han på.

Jag fattar inte att inte domarna har ”balls” att sätta dit honom.

Krönikören kommenterar även ”BSKT-sfären” och menar att vi i Umeå tror att domarna är i ngn form av konspiration mot BSKT men så är det ju inte.

Den som inte ser att domarna ibland favoriserar de bättre lagen är för hemmablind. Konsekvensen blir att de sämre lagen drabbas för mycket.

I Luleå har man både på herr och damsidan tillhört de bättre lagen de senaste 25-30 åren så man har kanske aldrig upplevt den känslan.

Om du ser på matcherna med lite objektiva ögon då borde du se att vissa domare dömer mer rättvist och andra mindre rättvist.

Jag röstar på dem som dömer rättvist. Inga fördelar till stjärnor och etablerade landslagsspelare. Alla skall behandlas lika precis som i annat i livet.

Godmiddag