Rykten surrar likt vårens humlor

Varje dag som går kommer nya rykten till mina öron och eftersom HOOPS inte är en seriös tidning så kan jag skvallra fritt. Det här de senaste jag har hört.

Sergei Bruge´ är på väg till Uppsala och samma uppgiftslämnare säger att han får med sig Anton Gaddefors.

Anton Lindqvist lämnar Umeå BSKT och lär vara näst intill klar för Nässjö.

Tobias Sjöberg lämnar BC Luleå och går till Högsbo.

Hörde också nämnas att Adnan Chuck kan vara på väg in i landslagsstaben i stället för Degernäs men det tror jag inte på.

Han hoppade av A-landslaget i solidaritet med Verdran Bosnics uppsägning, som han inte gillade. Jag stödjer det till 100% och hade gjort detsamma själv.

Noterade idag att Umeå BSKT annonserar på sociala medier efter en assisterande coach. Det kan jag tycka känns lite fattigt men man är väl så fattiga.

Jag har sett Eriksson-Hansson, Yemane och Botold i baskethallen flera ggr den senaste månaden eftersom jag har kontoret i Sporthallen.

Det är bra att dom tränar flitigt. Hoppas bara att dom även är ute i terrängen och håller borta trivselvikten, upprätthåller fysiken och förebygger skador för det räcker inte med bara gym & skills vilket många verkar tro.

Hoppas också att dom blir kvar i BSKT för isf blir nästa säsong deras bästa. Om dom bara tänker på att få spela i ett lag som vinner då är det nog bara att flytta för BSKT kommer knappast att ha resurser för att utmana toppen.

I den finska Korisligas öppningsmatch i finalspelet var det bortalaget BC Nokia som tog hem segern med 63 – 69 efter att ha överraskat mästarna Helsinki Seagulls med en helt ny taktik som inte skådats tidigare under grundserie eller slutspel. Publiksiffran var bara 1053.

Matchen var stenhård och fysisk med nästan ständig kroppskontakt, men domarna lyckades hålla kontroll på den prestigefyllda kampen.

Ny taktik blev det även i match 2 och ny seger med 85 – 60 så tvåan BC Nokia ledar med 2 – 0 i matcher mot mästarna Helsinki Seagulls.

Finska förbundet utexaminerade 11 nya elittränare nyligen. Noterade att hela fyra (4) av dem var kvinnliga och en av de kvinnliga gick ut som kursetta.

I Finland har dom fortfarande modet kvar att ställa höga krav på både aktiva och spelare och selektera. I skummjölkens land gör man inte det. Vi hänger inte med i utvecklingen genom att vara fjuga (mesiga på Pitemål)

Final nummer 2 mellan Norrköping och Borås förtjänar inte många rader. Allt snack om att samma regelbok gäller i slutspelet är rent bullshit. Antalet icke avblåsningar i matchen var så många så att jag utan minsta skam i kroppen kan säga att det är omöjligt att veta om det var rätt lag som vann.

Godmiddag