Härligt med lite galna resultat i playoff. Det kommer mera……

Borås var klassen bättre än Jämtland i match ett. Hemmalaget verkade inte redo för en så viktig match. Jag som har trott och hoppats på att Chuck kommer att lyckas med att föra Jämtland till guld som avslutning på tiden i Östersund.

Det här såg inte bra ut. Alldeles för mycket Holder holding the ball. Jämtland stillastående. Hampton öppen för passningar gång på gång men Holder avslutar i trängt läge. Lagspelet felar för Jämtland och då blir det exit.

Ni behöver knappast boka Ishallen

Jag blev inte förvånad över att Norrköping vann uppe i Luleå igår. Dom har mer rutin i laget och kan vända serien.

Dom spelade med ”kniven mot strupen” vilket innebar extra mycket focus på uppgiften och det genomsyrade hela laget. Veteranerna i Norrköping var bra men den stora X faktorerna blev M Åhlberg och Ljungcrantz med 30 poäng och 8 av 15 på treorna.

Jag håller tummarna på Luleå på lördag men tyvärr så tror jag att Norrköping fick den energi som dom behöver för att vinna. Jag hoppas att Sandberg vågar spela lite zonförsvar på lördag.

Inför matchen såg jag fram emot att få lyssna på de kunniga och professionella kommentatorerna uppe i Luleå. Deras blick för spelet och erfarenhet lyfter matcherna till högre nivå.

Det visade sig att matchen inte kommenterades på plats och tyvärr av två personer som inte har samma koll på händelserna som de som brukar ställa upp i Luleå. Det blev för mycket oväsentligt pladder.

Jag ställde frågan varför man hade bytt och fick då höra att SBBF hade petat proffsen i Luleå och bestämt att sätta in ”oberoende” personer. Jag misstänker att Norrköping har ett finger med i spelet.

För det första borde SBBF givetvis ha bestämt en sådan sak innan slutspelet för att få det trovärdigt.

För det andra så är båda vad jag vet oberoende personer som inte är knutna till Luleå BBK´s verksamhet och dessutom ställer dom upp ideellt.

Risken finns att dessa idealister inte ställer upp nästa gång man behöver dem. Pinsamt dåligt skött.

För det tredje borde de som skall kommentera vara väl förberedda och ute i god tid innan uppkast. Gårdagens herrar var inte det tycker jag och dom tryckte på ON knappen just innan start.

Alla experterna var ganska säkra på att Luleå damerna skulle vinna hemma match #4 och att Jämtland skulle vinna hemma mot Borås. Det blev tvärt om så det är bara att konstatera att experterna är inte mer experter än en gissare som jag.

Godmiddag