Räv bakom öronen ?

Euroleague säsongen är över för Anadolu Efes Istanbul eftersom man inte klarade av att vinna i Play In mot Virtus Bologna (64-67) på tisdag kväll.

Efes tog en stabil ledning i matchen och såg starka ut men man kollapsade på slutet. Dansken Iffe Lundberghs 3:a under slutminuten var avgörande.

Virtus Bologna har nu chansen att ta sig till final eight om man vinner borta mot Baskonia på fredag. Det blir tufft för Baskonia är starka hemma.

Maccabi övertygade med 115-85 och gick vidare direkt. Nästa vecka drar ”det riktiga” slutspelet igång.

Har Håkan Larsson en räv bakom öronen ? 

Jag får ibland konspirationsteorier i skallen och jag fick för mig att det scenariot som utspelade sig igår i Norrköping var regisserat av Firma L & E. Luleå gick inte in med 100% i den matchen. Var det medvetet eller omedvetet.

Jag fick en känsla av att Larsson & Enbom bara kollade läget på Norrköping och lät dem springa rommen av sig.

Både Larsson & Enbom har flera långa semifinal serier och finalserier i bagaget och dom vet mycket väl att ingenting avgörs i den första matchen. Det är mycket tjuv och rackarspel när det blir slutspel.

Spelarna har givetvis inte fått direktiv att ge bort matchen men den koncentration och svaga focus BC Luleå visade upp från start signalerar att man hade lite annorlunda tankar inför matchen.

Ville BCL få Norrköping att känna sin överlägsenhet ? Det finns risk inför match # 2 att Norrköping spelarna tar det lite för lätt och då kan matchbilden svänga snabbt.

Orimliga krav finns det gott om i idrottens värld. Krönikören i Luleå skrev inför matchen att det krävdes att Hansson & Arvidsson överpresterade. Var det måntro därför som dom underpresterade eller var det räven Larsson ?

Blir Jämtland mot Borås samma ”taktiska match” som gårdagens var ? Jag tror att det blir så och jag blir förvånad om det är bortalaget som vinner. Jag står fast vid min gissning nämligen att Jämtland vinner guldet i år. Dom är defensivt bäst av de återstående lagen.

Jag blir inte förvånad om Norrköping damerna vinner uppe i Luleå ikväll och tar den semifinalen till en femte avgörande match. Kvällens match är Luleås stora chans. Jag hoppas givetvis på vinst så att jag får åka upp till Luleå och se minst en final i år.

Godmiddag​