Min fd playmaker Anja Frej

blev ny Generalsekreterare för Svenska Basketbollförbundet. Jag tror att det är ett bra val. 

Anja läste till socionom i Umeå på 90 talet Hon hette då Grönlund och spelade för Cometerna med mig som coach. Tyvärr blev det bara en halv säsong i Cometerna eftersom hon fick flytta studierna till Stockholm.

Hon visade ledaregenskaper redan då och var en bra spelare och skytt. Det var förresten inte så konstigt med tanke på att hennes pappa är det legendariska originalet Mr Basket nämligen Anders Grönlund, som spelade med Alvik och Landslaget på 70 talet.

Hoops önskar lycka till med det nya ansvarsfulla jobbet. Jag hoppas att Anja med starkt ledarskap kan förändra allt som jag har filosoferat om i HOOPS.

Mer jämlikhet och rättvisa på alla plan ingen favorisering.

Lägre kostnader för föreningarna så att dom kan satsa på ungdoms och tävlingsidrotten. Högre bidrag till SDF:en som är så viktiga ute i landet.

På fredag vid lunch fick jag info om att det inte blir en fortsättning med Gabo Loaiza. Jag skrev igår att jag tycker att Loaiza har gjort ett bra jobb men att jag trots det skulle tycka att det vore spännande med något nytt.

Jag skulle inte ha något emot en comeback av Jesper Gustavsson men det lär knappast vara aktuellt.

Vore bra med en mer erfaren coach. Dom unga behöver mogna på lägre nivå i 3-4 år. Assistenter kan dom få vara men inte headcoach i SBL med spelare som är äldre än coachen.

Ingen har frågat mig om råd i tränarfrågan men jag har fört fram ett par namn som jag tycker att Umeå BSKT borde kolla upp ordentligt. Det är erfarna tränare som jag tror skulle ta chansen om man kan komma överens om formen.

BSKT behöver höja seriositeten på alla plan.

Gehrke har lagt sin ribba så han är inte aktuell mer än möjligtvis som publik  på kortsidan med campari experterna. Förresten vilket trist inlägg Rajacic gjorde på Facebook om Gehrke. Först hyllade han honom men sedan avslutade han inlägget på ett märkligt sätt.

Om Gehrke hade velat coacha BSKT då skulle han givetvis varit ett högt rankat alternativ.

Kepsen av för Robin Sandberg. Coachningen av laget i match #2 mot Norrköping var klockren. Eftersom han bara hade åtta spelare med sig så blev det enklare med rotationen. Det finns risk att det blir för många minuter på spelare som inte bör spela sådana här matcher annars.

Ryan & Vesterberg var riktigt bra men även övriga spelare presterade på topp. Jag har tippat Norrköping till final men dom vacklar. Hjern är inte bra och det påverkar mycket. Luleå har stor chans att slå ut dem.

Pelander överraskade mig igen. Jag har aldrig sett henne spela med sådant flyt trots att hon har spelat 2 år i Umeå.

Taylor-Lundgren uppträdde som kollegan Riipinen. Han gnäller och vädjar och vill få allt med sig. Ett varnande finger hjälper inte. Jag har ofta gett honom cred för både coachning och uppträdande men nu är han pressad och då överreagerar han. Dolphins har värvat för att utmana SBBK om guldet.

Damernas Euroleague semifinaler spelades på fredagen. Starten av match ett mellan Villenueve och Prag var av väldigt hög nivå med disciplinerat spel och  suveränt skytte från båda lagen.

Till min stora glädje var det Villeneuve som vann och för första gången på 20 år blir det ett franskt lag i Euroleague finalen. Fenerbache vann som väntat men efter vissa problem mot Cukurova Mersin.

Alla pratar om laget Villeneuve och som vanligt ingen om coachen. Personligen tror jag inte att dom hade varit ens i Final Four om dom inte hade haft coach Racid Meziane. Där kan man snacka om fingertoppskänsla när det gäller taktik och matchningen av spelare.

Final kl 19.00 på söndag direkt på youtube

Godmiddag