Jag blev glad igår kväll

Igår kväll var jag på Umeå BSKT´s extra årsmöte och blev glad. Jag har stora förhoppningar om att BSKT får elitlicensen och att det blir fortsatt spel i SBL kommande säsong.

Den nya ledningsgruppen i Umeå BSKT har gjort ett strålande jobb sedan november då konkurshotet hängde tungt över föreningen.

Ledningen har kontroll på allt och nu är det bara att hoppas att den nya säljaren tillsammans med ledningsgruppen kan tillföra nya resurser så att laget kommande säsong kan bli så pass starkt så att man kan hota restaurangklubbarna.

Jag hoppas att alla supportrar och de som gillar basket planerar in att om möjligt gå på ALLA lagets hemmamatcher. Det blir några helgmatcher men fortfarande både tisdag och fredag.

När ni skall lägga spelprogram och seriematcher se då till att inte kollidera med matcherna i SBL. Planera även träningar under säsongen så att ni kan göra förändringar. Kanske ingen bra idé att ha träningar på tisdag och fredag kvällar.

Vad jag förstår så är tränarfrågan inte avgjord. Det är bra att man tar sig en rejäl funderare hur man vill ha det kommande säsong. Jag personligen har inget emot de spanska tränarna men efter flera år med deras system så tycker i alla fall jag att det kan vara spännande med något nytt. 

Efter att ha sett semifinal #1 mellan Södertälje vs Uppsala ber jag dig att gå in på Youtube om du tycker att dagens SBL dam håller bra klass.

Jämför med SBL för bara fem år sedan. Uppsala var med Kelly Grant som coach bättre än dagens Södertälje.

Uppsala dam var inte alls redo för fight. Jag har sett Udominate och A3 gå i samma fälla mot Luleå flera ggr.

Om man inte har spelare med starkt ledarskap som går i täten för en offensiv och optimistisk taktik då är man chanslös. Det hade inte Uppsala igår.

Jag har sett reprisen på Norrköping vs Luleå och tycker riktigt synd om Luleå. Dom spelade bra och borde ha vunnit, men Norrköping hade lite flow på slutet. Pelander var X faktorn som överraskade stort och blev avgörande.

68 av 81 poäng av Norrköpings utländska spelare säger allt i kampen om SM medaljerna. Dags att tänka om rejält när det gäller utländska spelare. Max två (2) är min melodi.

Luleå kan absolut vinna match # 2 i kväll men då behövs det lite mer flyt med både skyttet och domsluten…….

Anadolu Efes, Istanbul körde över Crvena Zvezda, Belgrad i sista matchen i Euroleague och tog sig till Playin. Jag tror att Efes trots den 10:e platsen kan gå riktigt långt i slutspelet. Coach Mijatovic som fick hoppa in vid årsskiftet har fått fart på laget. 8 – 2 sedan han tog över. Spännande.

Smolk i glädjebägaren var att se Milos Teodosic´s uppträdande när han fick en foul på sig. Han ”jagade den spanska domaren” och fick T nummer två. Det tog flera minuter innan man fick ut honom från hallen. Kan ha varit en stor spelares sista framträdande på den nivån för det lär kosta.

Godmiddag