Svåra val på en onsdag kväll

Det fanns mycket basketgodis på nätet igår kväll så jag hade lite svårt att välja.

Jag såg inte Norrköping vs Luleå (81-76). Noterar att Norrköpings 4 utländska spelare stod för 68 av 81 poäng och Luleås 2 för 42 av 76 poäng när man spelar om SM tecknet. Det är inte svenskorna som gör poängen. Fundera lite över det.

Det är bra med lite förändring till nästa säsong när det gäller utländska spelare men förändringen borde vara större. Max 2 utländska spelare till 25/26. Släpp fram de svenska spelarna.

Vid spel i internationella cuper och ligor är det helt ok med en drös med utländska proffs.

När man gör upp om SM tecknet då borde det vara större begränsningar. Svenska damlag spelar dessutom inte internationellt längre sedan Udominate/A3 lade ner.

Borås satsade på att spela snabbt och det var rätt medicin mot Södertälje. Bensinen tog slut i andra halvlek och ungdomarna gled ifrån till en plats i semifinalen mot Jämtland. Jag tippar Jämtland som vinnare i den matchen det vet du.

Södertälje gör nog en total makeover både på herr och damsidan när det gäller spelar och coachsidan till nästa säsong.

Vad jag erfar så är även Södertäjes ekonomi i obalans efter flera år med hårdsatsning på både herrarna och damerna så det krävs lite hårda nypor nu och en lite lägre budget kommande säsong.

I Champions League vann Tofas ot Teneriffa som jag misstänkte och även Peristreri mot Bonn så det blir en tredje och avgörande om en plats i final four för dem. Både Tofas och Peristreri imponerade. Dom kan absolut vinna den avgörande på bortaplan.

Damernas Eurocup final blev en riktigt rafflande historia. Besiktas hade +7 inför uppkast i London mot Lions, som har satsat allt och lite till i år på sitt damlag. Det blev 81 – 70 till London Lions och 149 – 145 i sammanlagd poäng.

Nya i Lions är Gustafson (Spa), Peddy (USA), Samuelson (GBR), Myers (USA) Snytsina (BELA) dessutom har dom Fagbenle, Winterburn m fl.

Även Besiktas har satsat hårt på att vinna cupen med Evans (USA), Nogic (Ser) Li (Kina) Lizic (CRO), Krivacevic (HUN), Tupuzovic (SER). Om dom hade tagit Magarity också då hade dom vunnit – tror jag.

Tyvärr fick jag en känsla av att det var Lions som ”var det lag som skulle vinna” med tanke på hur foulen delades ut. Nogic & Li hade verkligen otur med domarna, coachen fick lämna när han inte acepterade beömningen.

Nogic foulade ut redan i tredje. Både foul 4 och 5 var mycket tveksamma om man jämför med vad som tolererades på plan. Det var exakt lika med 200 cm långa Li. Både foul 4 och 5 var mycket tveksamma. Det verkar vara politik lite överallt inom FIBA´s aktiviteter.

I kväll spelas sista omgången i herrarnas Euroleague. Viaplay sänder Efes vs Zvezda. För många lag är den sista omgången avgörande för om man tar sig till play in eller inte.

Jag väljer Södertälje vs Uppsala ikväll och hoppas att Uppsala visar samma gryende form igen som man har visat mot Östersund. Om de tre musketörerna Brown, Hansson och Visscher spelar på topp och får 100% hjälp av övriga då kan man vinna mot Södertälje.

Godmiddag​