Jämtland vs BC Luleå i final ?

BC Luleå vann som jag trodde mot Nässjö och är klara för semifinal.

Inte särskilt oväntat med tanke på den truppen. Du som läser Hoops vet vad jag tippade i höstas. Jag trodde att BCL skulle ta sig åtminstone till semifinal.

Nässjö har gjort en strålande säsong men när Hempill blev skadad var det kört. BCL är för breda och för konditionsstarka. Jag tror att det är deras starkaste vapen även mot Norrköping. Båda lagen skjuter bra men BC Luleå orkar mer.

Nu vet du vad jag tror. Jag tror att BC Luleå kan slå ut Norrköping i en lång matchserie men då måste den bli lång.

Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen. Södertälje har ett otroligt basketlag på papperet men frågan är om dom skall orka. Kropparna är inte unga som i Borås. Södertälje fick en extra vilodag och då orkade man bryta ner Borås. Orkar man med det igen i morgon ? Jag tvivlar.

Jag tippade faktiskt Borås i höstas, som segrare den här säsongen efter att ha sett deras imponerande lag och spel i öppningsmatchen den 26 september här i Umeå mot BSKT. Borås vann med 71 – 97 trots att Watson inte kunde medverka.

Under säsongen har styrkorna förändrats och nu tror jag mest på Jämtland även om alla tror på Norrköping. Tänk om BC Luleå slår ut Norrköping och Jämtland hanterar Borås (jag tror att det blir dom).

En final mellan Jämtland och BC Luleå skulle vara härlig. Det skulle innebära att jag måste boka hotell och bra sittplats nära någon av bänkarna till match tre och fyra till att börja med.

Missa inte kvartsfinalerna i Champions League ikväll.

Om Murcia vinner på bortaplan då är semifinalplatsen klar. Detsamma gäller Bonn som spelar borta mot Peristreri. Vinst för Teneriffa borta mot Tofas och vinst för Unicaja borta mot Promiteas innebär även semifinal. Vid förluster för lagen jag nämnde blir det en avgörande tredje match.

B-löven blev utslagna för länge sedan men fortfarande så dominerar dom sporten både i papperstidningen och på nätet. Det känns lite awkward. 

Godmiddag