Inte realistiskt i dagsläget

När SBL dam startade då tippade jag att Uppsalas damer skulle vara ett av lagen i semifinal, men när Östersund tog in Molina då trodde jag att det skulle svänga. Östersund hade maximal otur och fick henne skadad till kvartsfinalerna och det tror jag var avgörande.

Kanske var det inte det som avgjorde för när Brown och Hansson spelar som dom gjorde i match 2 och 3 då är laget svårslaget. Dom kan båda skapa poäng för sig själva när dom tar fram sitt bästa spel. Brown dominerade i match tre som under tiden i Umeå. Kul att se.

Den tredje matchen mellan Norrköping och Högsbo var en av säsongens bästa matcher i SBL enligt mig.

Båda lagen spelade bra försvar och anfall och dessutom i ganska högt tempo. Norrköping tog fram lite vassare beslutsamhet och det avgjorde. Titta gärna på reprisen från matchen om du missade den.

I SBL herr gick dom tredje kvartsfinalerna som väntat med seger för Jämtland och Norrköping. Både Uppsala och Köping var för tunna efter spelartappen för att kunna hota.

I kväll är det dags för Nässjö mot BC Luleå och Södertälje mot Borås. Kanske kan Nässjö och Södertälje sprattla emot och bärga en vinst, men knappast.

I Rajacics senaste podd hörna hade han besök av Jovanovic.

Många av åsikterna som kom fram låter bra men är inte realistiska om inte något särskilt händer.

För att kunna ha en läkare på plats vid varje hemmamatch krävs det ekonomi eller kontakter med ngn som vill vara ideell.

12 månaders kontrakt för spelare och trygghetsförsäkringar kräver stora resursökningar och kanske andra nedskärningar av kostnader.

Kan SBL få fram en jättesponsor till SBL så att lagen kan få en miljon vardera. Kan lagen finna guld på hemmaplan?

En utökning av ligan till 14 lag är helt omöjlig om ovanstående krav skall införas. Resurserna finns inte och kommer heller inte att finnas. 

Som kontrast till Jovanovic så kom Basketsnack i Jämtland med ett mycket speciellt förslag om att spela en säsong i SBL helt utan utländska spelare.

Jag tror knappast att det är gillat av restaurangklubbarna. Däremot kanske av hela övriga basketsverige.

Godmiddag