Uppehåll idag…Varför det ?

Igår berömde jag domarna men det skulle jag kanske inte ha gjort för i matchen mellan BC Luleå och Nässjö gjorde trion ett riktigt magplask.

Det var lite väl stor skillnad i bedömningen av lagen.

Var det bara olyckliga omständigheter att Nässjö fick den ena petiga foulen mot sig efter den andra samtidigt som BC Luleå kom undan utan foul vid liknande kontakter. Luleå fick lika många 18/18 men hade förtjänat minst 4-5 till.

Det kan ha haft en avgörande betydelse för matchutgången men knappast för i slutet fick BC Luleå lite flyt och då sitter skotten. D Hansson & Smith avgjorde.

Nässjö spelar väldigt bra och jag tror att dom vinner nästa match även om Hemphill inte kan spela.

Du vet att jag som Norrbottning håller på Luleå men jag gillar Nässjös sätt att spela. Coachen Belena gör ett bra jobb med laget. Håkan Larsson fick min röst men jag kunde ha röstat på Belena.

Östersunds damer kunde inte stå emot när Visscher, Brown och Hansson kom igång.

Båda lagen var så nervösa i första halvlek så man missade allt men i andra vaknade Uppsala och det var väntat för dom har ett mer rutinerat lag, dessutom spelar inte Molina mer pga knäskadan.

Inför säsongen tippade jag Norrköping, Södertälje, Luleå och Uppsala i semifinaler.

Jag tror att det blir så nu efter att Norrköping lyckades vinna i Göteborg. Högsbo hade chansen med en minut kvar man man brände skottlägena. Oliver i Norrköping vaknade till liv och det avgjorde.

Jag ser 5 – 6 nya domare som just nu får chansen i SBL herr och dam. Jag tycker att dom gör det väldigt bra. Jag tom påstår att dom tom dömer bättre än de rutinerade herrarna som avvaktar för länge och för ofta.

Sara Månsson måste vara given till fler uppdrag i SBL herr kommande säsong.

Euroleague matchen på fredags kvällen mellan Fener och Efes blev en riktig höjdare. Matchen var viktig för båda lagen och bortalaget Efes vann och ser nu ut att ta sig till play in trots en urusel säsong. Det var Feners andra förlust på hemmaplan i år. Coach Sarunas var oväntat lugn i boxen.

Uppehåll idag i SBL slutspelet. Varför det. Det skulle ge fler tittare om man spred ut både dam och herrmatcher mer. Man spelar ju inte på resultat så matcherna behöver inta spelas samma dag och samma tid.

Godmiddag