Domarna har skött sig bra hittills

Torsdagens kvartsfinaler utvecklade sig ungefär som väntat. Det var bara Mark som överraskade med att vara i ledning i halvtid mot Luleå BBK, som saknade Vesterberg och det sätter sina spår som ni vet. I andra orkade inte Mark stå emot. Jag tror att dom är ganska nöjda med säsongen.

Kvartsfinalerna på både herr och damsidan har dömts riktigt bra. Några stora spelare får fortsätta att sätta rörliga screenar men i övrigt var det ganska juste. Vi som älskar basket vill se bra spel och inte hockeytacklingar, karate och brottning. 

Jag hoppas att ni noterar att jag just nu var positiv mot domarna.

Har dom fått tydliga order om att inte plocka fram ngn slutspels-regelbok ?

Domare Nasrollah sade i Expressen intervjun att samma nivå som gällde i grundserien skall gälla i slutspelet. Bra så.

Blås foul om det är foul och blås T om skyttarna klagar på icke avblåsningar – the case is closed.

Lite väl petigt och brist på känsla var det att blåsa ett T på Sully när han ”fick bollen i händerna” under Jämtland korgen igår. Han hade förvisso varnats tidigare men med tanke på poängskillnaden i det läget så skulle inte jag ha varit petig men ok Goniband hade varnat och följde regelboken till punkt och pricka.

Även Larsson fick i samma sekvens ett T och var missnöjd i TV intervjun mot domare Goniband. Sådant säger man inte inte i TV intervjun om man inte är riktigt sur på domslutet.

Om du inte vet vem Marcelinho Huertas är då föreslår jag att du tittar på några matcher med Teneriffa i den spanska ligan eller i Champions League. Huertas skall snart fylla 41 år men han är fortfarande en fruktad playmaker. Han rör sig trots sin ålder kattliknande på planen. Ett föredöme.

Han förde sitt lag till 83 – 77 seger mot Tofas Bursa  från Turkiet i den första kvartsfinalen i CL. Bortamatchen i Bursa nästa vecka blir tuff. Jag hoppas att dom klarar av Tofas inbördes så att jag får se honom i semifinal även i år.

Murcia är det lag i kvartsfinalerna som imponerar. Jag blir inte förvånad om dom tar hem titeln. Håkansson skötte sig sådär. Han fick starta och totalt 20+ minuter och 1/3/2. Radebaugh som spelade med Köping för några år sedan hade också 20+ minuter och 8/4/1

Damernas Eurocup final #1 mellan Besiktas vs London Lions såg ut att bli en skrattmatch när Besiktas ångade på. Nogic satte trea efter trea och Evans rann igenom Lions försvar.

Med 18p ledning i mitten av den tredje perioden såg matchen ut att vara över men då kom LL tillbaka med ett 12 – 0 ryck. Matchen slutade 75 – 68 till Besiktas och min favorit Jovana Nogic var bra med 19/7/7 men Evans i Besiktas var bäst. Plus 7 för Besiktas räcker nog inte i match #2.

I Euroleague fick jag se Barcelona mot Maccabi Tel Aviv igår kväll var en härlig match. Lika med sekunder kvar att spela och Barca ger Laprovittula sista skottet och han sätter trean……………..till 92 – 89. Basket är vackert. Något sådant får vi sällan se i någon annan sport.

I kväll 19:45 Fenerbache vs Anadolu Efes som är viktig för båda lagen i slutspels racet med 1 match kvar efter detta. En garanterad höjdare.

Godmiddag