Lite SBL Awards gällande damerna

Umeå BSKT vs Norrköping var den sista matchen för säsongen för hemmalaget.

Det som var riktigt kul att se i BSKT det var Nils Botold som verkligen har blommat ut under våren när han har släppt handbromsen. Alla övriga kämpade på så bra som de kan.

Norrköping ”dödade” BSKT´s enda stabila skytt Czerapowicz. Han behöver lite fri yta för att göra poäng. Igår fick han det bara en gång och det skottet satte han.

Det blir nu spännande att följa först och främst om Umeå BSKT får klartecken att vara kvar i SBL. Även om det jag har hört låter bra så vet man aldrig med SBBF.

Jag glömmer aldrig när Umeå Nordics 1999 sparkades ut från Basketligan pga att man inte hade betalat anmälningsavgiften i tid. Sportsligt höll laget måttet med råge. Liganämnden tyckte att laget borde få gå ner ”och mogna” i ettan. Det blev konkurs i stället.

Om BSKT får klartecken är tränarfrågan högst på agendan eftersom det alltid påverkar vilka spelare som vill lämna och stanna kvar. Den frågan måste behöver ett pronto beslut.

Matchen igår startade precis som väntat. Norrköping dominerade. ”Domarna stoppar dessutom pipan i fickan” och vill bara klara av matchen så fort som möjligt. De få avblåsningar som förekommer går Norrköpings väg. Publiken häpnar vid avblåsning efter avblåsning.

Coach Riipinen kan ta det lugnt på sidlinjen. Han behöver inte ens gnälla på domarna. Till och med den tydligaste spark på bollen av en Norrköping spelare döms som inkast för dem. SBL matcher som normalt brukar sluta runt 20.50 blåses av kl 20.30 trots alla pauser och time outer.

Jag tänker inte rösta i SBL Awards gällande SBL dam

jag har sett för få matcher, men jag kan iaf höfta till med tyckande baserat på det jag har sett.

MVP är enkelt för den tar Klara Lundqvist hem lätt. Ingen betyder så mycket för sitt lag som Lundqvist.

Bästa center tycker jag är Lollo Halvarsson, men hon gör så mycket stegfel när hon startar sina mows så Asiah Jones i Högsbo borde få den.

Bästa foward är nog Maria Jespersen med sin mångsidighet. Både bra en mot en, bra skytte och stark returtagare.

Bästa guard Robbi Ryan pga hennes suveräna passningar, attacker och pullup.

Bästa försvarare tar Josefin Vesterberg hem ganska lätt. Jag inser nu att jag hade fel när jag inte såg hennes defensiva storhet tidigare.

Nnamaka i Uppsala får min coach röst för hon har ganska tunt lag men bra resultat.

Nazrollah dömer mycket i SBL dam och det gör han bra.

Det som inte är bra det är att han dömer ofta Uppsalas matcher trots att han bor i Uppsala. Det är inte bra signaler. Han borde döma oftare i Umeå. Nazrollah har t ex bara dömt Svenska Cupen i september i Umeå plus en enda match i SBL (27/12).

Fördelningen av domaruppdragen är väldigt ojämn. Vissa domare har dömt många av Umeå BSKT´s matcher. Jag tror inte att det är så lyckat att samma ansikten dyker upp match efter match.

En domare har dömt 60% av Umeå BSKT´s matcher (9 av 15). Två domare har dömt 47% (7 av 15) och en domare 40% (6 av 15). Jag tror att det är dags att låta de nya domarna som inte är tjenis med alla få chansen nästa år.

Wolverins vs Rytas låter inte så intressant men när jag berättar att det är en match i Litauiska basketligan som spelades härom dagen inför 8000 vrålande åskådare. Rytas var lite för bra och vann med 15+. Wolverins bästa var Jeffrey Taylor med 18 poäng. Trist att inte han spelar med vårt landslag. Är det så att pojkarna Taylor och Jerebko inte känner sig som svenskar längre.

Godmiddag